S vetrom vo vlasoch na 100-vku za 3 sekundy? S Lamborghini Aventador S v karosérii roadster žiaden problém.

Superšportové automobily sa tešia mimoriadne obľube aj v uzatvorenej karosérii. Avšak existujú zákazníci, ktorí si chcú priplatiť za individualitu s otvorenou karosériou a zažiť letné mesiace s vetrom vo vlasoch. Práve pre takých je určené nové Lamborghini Aventador S v karosérii roadster.

Atmosférický V12 a pohon všetkých kolies

Pohonnou jednotkou je atmosférický vidlicový 6,5-litrový dvanásťvalec, ktorý sa nechá vytočiť na 8 500 ot./min. Maximálny výkon 544 kW (740 k) pritom dosahuje len o 100 otáčok nižšie. Na poli dynamických parametrov hovoria čísla jasnou rečou.

Vidlicový dvanásťvalec ponúka 740 koní.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládnete s vetrom vo vlasoch za 3 sekundy, maximálna rýchlosť vrcholí na hodnote 350 km/h. Motor prenáša krútiaci moment cez 7-stupňovú prevodovku na všetky 4 kolesá, na tie zadné dokáže preniesť až 90 %. V štandardnej výbave sú karbónovo keramické brzdy a zmiešané rozmery kolies vpredu a vzadu (20 palcov vpredu a 21 palcov vzadu).

Odnímateľné panely vážia menej ako 6 kg.

Konštruktéri karosériu vystužili a zosilnili. Kvôli tomu váži cca o 50 kg viac ako uzavretý model. Vrchné odnímateľné panely majú podľa ľudí z Lamborghini menej ako 6 kg. A môžete ich zložiť a voziť so sebou v kufri. Interiér je voľbou vkusu, na výber je kombinácia kože alebo Alcantary, je to len na vás. Prvé vozidlá zamieria k zákazníkom vo februári budúceho roka za cenu 251 462 libier (takmer 280 tisíc eur). Páči sa vám novinka? Uprednostnili by ste ju pred uzavretou verziou?

V týchto miestach je atmosféricky plnený dvanásťvalec.

Zdroj: Lamborghini