Prvým tohtoročným podujatím s najväčšou koncentráciou konských síl na meter štvorcový na domácej pôde bude tradičný Power fest na Slovakia Ringu. "Drag, Drift a Tuning majáles" ponúkne aj tento krát spojené závody a tiež prehliadku jedinečných výstavných kúskov. 1. mája sa na asfaltovej čiare okruhu pri Orechovej Potôni stretnú šprintéri a driftéri, kým v otvorenom paddocku majitelia jedinečných, vyleštených áut.
 

Aj v roku 2019 bude drag racing organizovaný pod taktovkou Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) a tak zaradený do kalendára oficiálnych Majstrovstiev Slovenska. Spolupráca promotéra bude pokračovať aj so Slovenskou motocyklovou federáciou - štyri závody sa započítajú preto aj do kalendára SMF. Samozrejmosťou bude profesionálna časomiera s automatizovaným štartovacím zariadením a zaznamenávaním reakčného času, času na 60 stôp, 201 a 402 metrov i maximálnej rýchlosti v cieli a návštevníci sa môžu tešiť na množstvo doplnkových atrakcií v podobe zrazov, exhibícií, kaskadérskych vystúpení a "show & shine".

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov


Bude to teda opäť hlasité, rýchle a často dychberúce. Vidieť naživo 400-koňové malé mestské autíčka, dieslové pouličné, na prvý pohľad bežné autá akcelerujúce na stovku za 4 sekundy, superšporty so 4-cifernými výkonmi, čistokrvné dragstre, luxusné klenoty v akcii, burácajúce "véosmičky", či preplňované motocykle dosahujúce na štvrťmíľovej trati rýchlosti vyše 290km/h je to, čo sa len tak bežne nevidí. Ak máte radi brutálne autá a motorky, tak sledujte stránku www.zrychlenie.sk.

Šprintérsky kalendár MSR 2019:
7.4. Kiskunlacháza (HU): Dragracing.hu / Power fest
1.5. Slovakia Ring:  Power fest - DRAG, DRIFT & TUNING majáles 
18.5. letisko Trenčín:  Tuning Speed Show
6.7. letisko Boľkovce: Power fest - DRAG WARS SK vs.HU 
24.8. letisko Trenčín:  Power fest - DRAG WARS SK vs.CZ 

Ing.Peter Kovács, SŠA