Tretia generácia Kia Ceed nielen prišla o pôvodný názov s apostrofom, ale dostala do výbavy niektoré nové veci. Nové sedadlá prinesú pasažierom niekoľko pozitívnych zmien, navrhli ich na Slovensku, konkrétne v Trenčíne.

Nové sedadlá pre Kiu Ceed vyvíjali v trenčianskom oddelení Adientu.

Technologické centrum spoločnosti Adient, ktorá je lídrom vo výrobe sedadiel, dva a pol roka vyvíjalo sedadlá pre novú „Ceedku“. Spolu s pracovníkmi z Trenčína im vo vývoji pomáhali aj partneri z Južnej Kórey. Pre nový Ceed tieto sedadlá prinesú okrem možnosti vyhrievania aj funkciu odvetrávania, prvýkrát dostupnú v tomto modeli.

V ponuke budú v dvoch látkových prevedeniach, dvoch polokožených a jednej koženej verzii. Slovenskí inžinieri začínali s vývojom sedadiel úplne od základu, navrhli ich od koľajnicového systému až po hlavovú opierku. Na vývoji pracovalo 15 zamestnancov v Trenčíne a ďalších 5 pracovníkov v bratislavskom centre. Okrem bežných sedadiel pracovali aj na verzii pre GT a GT Line. Tie budú mať odlišné prevedenia operadla, sedacej časti a hlavovej opierky.

Najvyššia možnosť bude kožené prevedenie s ventiláciou.

Okrem výhrevu a ventilácie predných sedadiel ponúkne Ceed aj vyhrievanie pre zadných pasažierov. Najluxusnejšie prevedenie z čiernej kože s ventiláciou bude najvyššou možnou voľbou pre nový Ceed. A my sme radi, že konštruktéri a dizajnéri nielen odchádzajú do zahraničia, ale dokážu získať zamestnanie aj u nás na Slovensku.

Zdroj foto: Adient

Aj zadné sedadlá budú mať možnosť príplatku vyhrievania.