Mladý temperament a vidina kariérneho posunu

V ňom si jazdci merajú sily v identickým 911 GT3 Cup. Existuje množstvo národných aj medzinárodných šampionátov týchto “Poršákov”, súboje v nich sú často veľmi tvrdé a  to, čo by sa v F1 penalizovalo, sa tu berie ako súčasť pretekov. Väčšina víťazov Porsche Carrera Cupu sa dostane do hľadáčika nielen samotného Porsche, ale aj ostatných veľkých výrobcov, ktorí hľadajú nové talenty. Svoje šťastie v nemeckom Carrera Cupe jeden čas skúšal aj náš pretekár, Richard Gonda. Zrejme už teda máte predstavu o náture týchto pretekov.

Dvaja najlepší v súboji dvere na dvere

V nižšie priloženom videu budeme svedkami súboja medzi tureckým pretekárom Ayhancanom Güvenom a Francúzom Julienom Andlauerom. Na súboj o prvenstvo sa budeme pozerať z auta 22-ročného Turka, ktorý do pretekov štartuje priamo za francúzskym konkurentom. Obaja piloti patria k absolútnej špičke šampionátu. Andlauer vyhral šampionát v roku 2017 a Güven v roku 2018. Na holandskom okruhu Zandvoort bojovali o prvenstvo nielen na trati, ale aj v šampionáte. Nemožno sa preto čudovať mimoriadne agresívnym manévrom, ktoré v niektorých momentoch skutočne neboli fér.

Stačilo málo a mohla vzniknúť veľká nehoda.

Francúzsky pilot sa držal na prvom mieste za každú cenu a niekoľkokrát neférovo menil smer v brzdnej zóne a vytlačil súpera mimo trať. Čo to znamená pre nás? Fantastickú šou priamo z cupového Porsche a momenty, pri ktorých sa ježia chlpy. Pohodlne sa teda usaďte a užite si toto motoršportové predstavenie.

PS: Turecký pretekár Ayhancan Güven síce skončil v pretekoch druhý, no svoj titul v celkovom poradí obhájil.