Novinka by mala prísť v praktickejšej päťmiestnej, alebo luxusnejšej štvormiestnej verzii. Zároveň máme očakávať aj kvalitnejší interiér a silnejšie motory. Základná cena by mohla byť okolo 26 000 €.

Automobilka sa nebojí experimentovať

Tie príjemné začali predstavením tretej generácie najpredávanejšieho modelu Octavia, pokračovali Superbom a tento rok nás Škoda prekvapila zaujímavým dizajnom Kodiaqa. Aby sme však boli spravodliví, nie všetko sa podarilo. Nedávno predstavený facelift Octavie síce emócie vzbudil, no väčšinou negatívne. Zdá sa, že automobilka sa experimentov nebojí. To potvrdzuje aj najnovšia správa, podľa ktorej uvažuje nad modelom s označením Superb Coupé. Nebude to ale klasická dvojdverová karoséria. Existujú totiž aj štvordverové kupé, ako súrodenecký Volkswagen CC. V podobnom štýle by mohla vzniknúť aj novinka, čo už dávnejšie naznačil koncept Vision C. 

Škoda uvažuje nad Superbom Coupé. Len nie dvojdverovým

Možnú podobu štvordverového kupé naznačil pred dvomi rokmi koncept Vision C 

Základom by sa mohla stať platforma MQB, ktorú využíva aj Superb. Len s tým rozdielom, že by ju trochu „natiahli a zabalili do športovejšieho obalu“. Štvordverové kupé majú zvažujúcu sa strechu, ktorá uberá cestujúcim na zadných sedadlách priestor nad hlavou, takže v tomto smere by novinka zrejme prišla o trochu miesta nad hlavou. Miesto na nohy, ktorým je Superb známy, by mohlo zostať zachované. Novinka by mala prísť v praktickejšej päťmiestnej, alebo luxusnejšej štvormiestnej verzii. Zároveň máme očakávať aj kvalitnejší interiér a silnejšie motory. Základná cena by mohla byť okolo 26 000 €. Rozhodnutie o výrobe zatiaľ nepadlo, všetko je momentálne v rukách VW Group. Otázkou je, či by zákazníci Škody podobné auto prijali. Čo myslíte? Chceli by ste štvordverové kupé od Škody?  

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

zdroj: autoevolution