Skupina STC (Small Touring Cars)

Do skupiny STC sú zaradené autá s objemom do 1600 cm3, do 2000 cm3 s hmotnosťou do i nad 1000 kg, do 3000 cm3 a malé otvorené autá. Prvé preteky boli plné napätia, okorenil ich Bohuš Šesták na Peugeote 306, ktorý začal horieť. Jazdcovi sa našťastie nič nestalo a odniesla si to len technika. Víťazom sa stal Pavol Silárd na Škode Octavia, ktorý okrem pretekov vyhral aj triedu do 2000 cm3 do 1000 kg. Druhým v tejto triede bol Robert Gugg na Lotuse Elise a tretí Karol Laskowski na Alfe Romeo 147. Triedu do 2000 cm3 nad 1000 kg vyhral Martin Ryba pred Michalom Malíčkom a Ervínom Cséfalvayom, všetci jazdili na Renaultoch Clio RS. Najrýchlejším v triede do 3000 cm3 bol Dušan Vicen na BMW E36, druhé miesto vybojoval Peter Hrivnák na rovnakom aute a tretí skončil André Mašek na BMW 130i. Víťazom triedy do 1600 cm3 sa stal Tomasz Strozik na Fiate Seicento, druhý prešiel cieľom Igor Végh na Honde CRX a pretí skončil Marcel Liedl na Lotuse Elise. V triede malých otvorených áut sme mali len jediného zástupcu, ktorým bol Ondřej Kočka na Caterhame, ktorý samozrejme svoju triedu vyhral.

Slovenský Okruhový Pohár vyvrcholil na Slovakia Ringu

Skupina STC sa radí na štart

Ani druhé preteky skupiny STC neboli bezproblémové, hneď v úvode škaredo havaroval Filip Švancar na Forde Fiesta a na okruhu vyvesili červené vlajky. Auto si to síce poriadne odnieslo, no našťastie Filip z nehody vyviazol bez zranenia. Po odstránení havarovaného auta preteky pokračovali, ale boli skrátené tak, že po reštarte do konca zostávali 3 kolá. Preteky nakoniec vyhral Dušan Vicen na BMW E36, čím získal víťazstvo aj v triede do 3000 cm3, druhým v tejto triede bol Marián Polónyi na BMW 130i a tretí André Mašek na rovnakom aute. Triedu do 2000 cm3 nad 1000 kg vyhral Egon Burkus na Lotuse Exige, druhé miesto vybojoval Michal Malíček a tretí skončil Martin Ryba, obaja na Renaultoch Clio RS. Triedu do 2000 cm3 do 1000 kg ovládol Pavol Silárd na Škode Octavia, druhý skončil Mário Bobošík na Škode Fabia a tretí Karol Laskowski na Alfe Romeo 147. Triedu do 1600 cm3 vyhral Igor Végh na Honde CRX, druhý prešiel cieľom Tomasz Strozik na Fiate Seicento a tretie miesto vybojoval Marcel Liedl na Lotuse Elise. V triede malých otvorených áut opäť štartoval iba Ondřej Kočka na Caterhame, ktorý samozrejme triedu vyhral.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina BTC (Big Touring Cars)

V skupine BTC štartujú autá s objemom do 3500 cm3, nad 3500 cm3 a veľké otvorené autá. Prvé preteky skupiny BTC boli veľmi zaujímavé a plné napínavých súbojov až do posledných metrov. Z víťazstva sa nakoniec tešil Marcel Baláž na BMW Z4 GT3, ktorý vyhral aj triedu nad 3500 cm3. Druhý v tejto triede skončil Miro Konôpka na Lamborghini Huracan a tretí prešiel cieľom Radek Hort na Porsche 911 GT3. V triede do 3500 cm3 zvíťazil Jiří Procházka na BMW M3 GTR, druhé miesto vybojoval Martin Duras na BMW M3 a tretí bol Tomáš Pospíšil na BMW Z4. Triedu veľkých otvorených áut vyhral Libor Madera pred Rudolfom Radičom, obidvaja jazdili na Radicaloch.

Slovenský Okruhový Pohár vyvrcholil na Slovakia Ringu

Na Slovakia Ring si prišiel zajazdiť aj Miro Konôpka na Lamborghini Huracan GT3

Aj druhé preteky priniesli kus napätia. Z prvého miesta v pretekoch, ale aj v triede nad 3500 cm3 sa tešil Marcel Baláž na BMW Z4 GT3, druhé miesto v triede obsadil Miro Konôpka na Lamborghini Huracan a tretí skončil Radek Hort na Porsche 911 GT3. V triede do 3500 cm3 zvíťazil Jiří Procházka na BMW M3 GTR, pred Martinom Durasom na BMW M3 a Tomášom Pospíšilom na BMW Z4. Triedu veľkých otvorených áut vyhral Radim Havlík na KTM X-Bow a druhý skončil Rudolf Radič na Radicale.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Skupina CUP

Do skupiny CUP patria Mazdy MX-5 Cup, Lotusy Elise Cup a Fordy Fiesta R1 Cup. Prvé preteky i triedu Lotuse Elise Cup vyhral Tomáš Bizub, druhé miesto vybojoval Ivan Lexa veľmi tesne pred treťou Veronikou Vanyovou. MX-5 Cup bol hrou nervov, pozície sa menili aj niekoľkokrát počas kola a jazdci museli bojovať do poslednej chvíle. Prvé miesto lišiacky ukoristil Lukáš Koník, v závese za ním prešli cieľom druhý Martin Hlavna a tretí Samuel Moskál. Vo Fiesta Cupe zvíťazil Miloš Felgr, druhé miesto vybojoval Roman Konuch a tretí prešiel cieľom Tomasz Wazynski.

Slovenský Okruhový Pohár vyvrcholil na Slovakia Ringu

Štart skupiny CUP

Aj druhé preteky skupiny CUP priniesli množstvo zaujímavých súbojov a diváci sa mali na čo pozerať. Preteky i Lotus Elise Cup nakoniec vyhral Tomáš Bizub, druhé miesto obsadila Veronika Vanyová a tretí prešiel cieľom Ivan Lexa. V MX-5 Cupe prešla pod šachovnicovou vlajkou prvá trojka vo veľmi tesných rozstupoch: zvíťazil Martin Hlavna, druhý skončil Rastislav Szalay a tretí Lukáš Koník. Vo Fiesta Cupe zvíťazil Miloš Felgr, druhé miesto obsadil Roman Konuch a tretí skončil Tomasz Wazynski.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Slovenský Okruhový Pohár má za sebou posledné preteky sezóny 2016. Výsledky, ako aj veľkú galériu a video z podujatia Slovakia Ringu nájdete na stránke www.okruhy.sk. Veríme, že sa pretekárom i divákom sezóna 2016 páčila.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Zdroj: tlačová správa