Na akcii Zemplín Veterán Rallye sa pokúsia pokoriť aj jeden rekord :) 

Touto cestou vás organizátori pozývajú na 12-ty ročník ZEMPLÍN  VETERÁN  RALLYE  2017. „Veríme, že náš program sa bude páčiť všetkým účastníkom aj divákom Zemplín Veterán Rallye 2017. Chceme pripomenúť malým aj veľkým, že pohľad do histórie nám všetkým umožňuje historické motoristické skvosty obdivovať práve na takýchto veteranistických podujatiach. Každý rok sa na toto podujatie tešíme, že sa zvítame s našimi „starými známymi“, ale sme aj v očakávaní, kto do našej „motoristickej rodiny“ pribudne. Želáme všetkým účastníkom veľa krásnych motoristických zážitkov, šťastnú jazdu a divákom nádherné a jedinečné motoristické zážitky…“ organizátori ZVR.

Program

Trojdňové podujatie odštartuje piatkový „michalovský“ program. Všetci milovníci starej dobrej klasiky sa aj so svojimi tátošmi zídu na michalovskom Námestí osloboditeľov v snahe o ustanovenie rekordu: Najviac veteranistických automobilov a motocyklov na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Na všetko bude dohliadať známy hlavný rekordológ Igor Svítok. O 17:00 potom veterány z námestia vyštartujú na prvú jazdu. O 18:00 budú vystavené veterány automobilov, motocyklov i traktorov v Trnave pri Laborci. Večer si môžete výstavné kúsky obzrieť na parkovisku pri Thermal Parku Šírava.

Druhý deň, v sobotu, tieto kusy histórie budete môcť stretnúť na rôznych miestach krajného východu. Smerovať budú z Michaloviec na Humenné, Sninu a Sobrance a späť do Michaloviec. V každom okrese je plánovaná zastávka. Tak sa nimi bude môcť pokochať čo najviac zvedavcov.

Akcia bude zakončená v nedeľu opäť v Michalovciach. Záver akcie odhadujú na poobedné hodiny. 

O Zemplín Veterán Klube

Cieľom Zemplín Veterán Club je predstavovať širokej verejnosti históriu aj  prostredníctvom krásnych motoristických skvostov. Ich veľkým prianím je, aby sme boli všetci hrdí na spomienky, ktoré nám vytvárali naši predkovia a presne tak, ako oni potešili nás, chceme aj my potešiť a zanechať odkaz pre generácie, ktoré prídu po nás.


Snažia sa usporiadať veteranistické podujatia, ktoré sú medzi ľuďmi obľúbené z viacerých dôvodov. Jedným z nich je túžba spoznať minulosť cez konkrétne osoby a ich „historické tátoše“. Snom mnohých veteranistov je vlastniť vozidlo svojich predkov, ktoré by bolo svedkom udalostí a spomienok v ich rodinách.

Pozrite si krátke video z minulého roku, v ktorom uvidíte neskutočne krásne kusy histórie.