Zbytočná nehoda, ktorej sa dalo predísť

Jeho Tesla Model 3 v režime Autopilot vpálila do prevráteného nákladiaku pred ňou. Systém ho totiž vôbec nezachytil a auto nespomalil. No a keďže vodič venoval svoju pozornosť niečou inému, nedokázal včas zareagovať, pričom nárazu sa dalo jednoducho predísť. Dokonca aj vodič nákladiaku pár desiatok metrov pred ním stál a mával na Teslu aby spomalila. 

Incident sa odohral na diaľnici v Taiwane, pričom rýchlosť Tesly bola zhruba 110 km/h. Podľa slov vodiča bol Model 3 v režime Autopilot. Hneď, ako nákladiak zbadal, skočil na brzdu, no už bolo neskoro a havárii sa nedalo vyhnúť. Napriek silnému nárazu vo vysokej rýchlosti sa vodič vážnejšie nezranil. 

Tesla Autopilot má očividne problém zachytiť stacionárne objekty, nakoľko zďaleka nejde o prvý prípad, kedy Tesla v režime Autopilot narazila do stojaceho auta. Napriek tomu, že sú polo-autonómne systémy veľmi pokročilé, rozhodne nie sú dokonalé a od plnej autonómie ich delí ešte poriadny kus cesty. Muskova vízia, že v roku 2021 si budeme môcť v Tesle pospať za volantom, je tak pravdepodobne o niečo vzdialenejšia, aj keď, našli sa aj takí experti, ktorí to skúšali aj so súčasným Autopilotom. 

Zdroj: insideevs.com