Byť kamionistom... Sen nejedného chlapca. Toto povolanie však už dávno nepatrí medzi tie lukratívne. 

Boli časy, kedy povolanie vodiča bolo lukratívnejšie ako tie ostatné. Niekedy bol vodič "pán vodič". Dnes? Podľa toho, pre koho robí a na čom jazdí. Niekde to je lepšie, niekde to je hotová katastrofa. A vodičov pritom niet... A keď sa nezlepšia pracovné a platové podmienky, tak ich oveľa viac ani nebude.

Vodičom z povolania nemôže byť naozaj hocikto. Dlhé štreky, byť odlúčený od rodiny, samota, nástrahy rôzneho druhu... To všetko a kopec ďalšieho sa viac či menej podpisuje aj na psychike jedinca.  

Väčšine vodičov v osobných autách práve táto skupina lezie poriadne na nervy. Do kopca to nejde, po rovine, cez dediny, ale aj mimo uháňajú až po kým ich obmedzovač nezastaví... Áno, aj takto sa bohužiaľ na cestách poniektorí profesionáli správajú. Ako skupina ľudí majú všelijakú povesť. Treba si ale uvedomiť, že bez nich by sme nemali čo do huby, na seba, PHM... Všetko je na nich odkázané! 

Pozrite si video, ktoré zachytáva priam neuveriteľné momenty. Niektoré výkony sa podarili len so šťastím, pri iných som len pozeral, či to vodič fakt myslí vážne a je o danej situácii 100 % presvedčený.