15 – Will Davison – V8SC – Tekno Autosport – 2 víťazstvá

Davison prišiel do tímu ako náhrada za Shanea van Gisbergena, no trvalo mu len dva preteky, kým zvíťazil. Prvé miesto v pretekoch 1000 km Bathurst bolo pre malý tím senzáciou a udalosťou sezóny. Will sa teda ukázal vo veľmi dobrom svetle a môžeme od neho očakávať silný rok 2017.

14 – Norbert Michelisz – WTCC – Honda Racing – 1 víťazstvo

Norbi išiel tento rok prvýkrát ako továrenský jazdec. V tíme Hondy mal dvoch excelentných tímových kolegov, Tiaga Monteira a Roba Huffa. Tlak však ustál a konečnom poradí skončil len o jeden jediný bod sa Monteirom. Na prvé víťazstvo si ale musel počkať až do záverečnej časti sezóny, keď vyhral preteky v Japonsku.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

13 – James Nash – TCR – Craft-Bamboo – 2 víťazstvá

Nash jazdil v TCR prvú sezónu, no jazdil konzistentne a rýchlo, hlavne v porovnaní s tímovým kolegom Pepem Oriolom. V nováčikovskej sezóne na titul nedosiahol, môže sa to nešťastná nehoda s Maťom Homolom v Macau. V budúcej sezóne s ním môžeme počítať na najvyšších priečkach.

12 – Jamie Green – DTM – Team Rosberg – 1 víťazstvo

Jamie mal pomalý štart sezóny, ale víťazstvo v Zandvoorte mu umožnilo dohnať súperov. Tým pádom zostal v boji o titul až do konca sezóny.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

11 – Tiago Monteiro – WTCC – Honda Racing – 2 víťazstvá

Sezóna 2016 bola Tiagova najlepšia vo WTCC. Na začiatku to vyzeralo, že Monteiro sa pobije o titul. Víťazstvo pred divákmi na domácej trati bolo pre neho vrcholom sezóny. Vyhral aj náročné preteky v Macau a bol tento rok najlepším jazdcom Hondy. Tímového kolegu Michelisza porazil o jeden bod.

10 – Sam Tordoff – BTCC – West Surrey Racing – 2 víťazstvá

Tordoff má za sebou vynikajúcu sezónu. Hoci jeho auto nebolo vždy najrýchlejšie a nevyhral ani toľko pretekov ako jeho súperi, usilovne zbieral body. Nemal však toľko šťastia, aby to stačilo na titul a musel sa musel sa uspokojiť s druhým miestom v konečnom poradí.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

9 – Stefano Comini – TCR – Leopard Racing – 3 víťazstvá

Švajčiar tento rok jazdil s rozumom, naučil sa zabojovať len vtedy, ak je to potrebné. Stále však ukazoval výborný jazdecký štýl. V Macau to bolo ale iné a tam tvrdo bojoval, na nebezpečnej trati si dal však pozor na nehody a stal sa dvojnásobným šampiónom TCR International Series.

8 – Gordon Shedden – BTCC – Team Dynamics – 4 víťazstvá

V prvej polovici sezóny to vyzeralo, že Shedden už nemá nárok na titul. Po letnej prestávke však prišla zmena. Gordon nebodoval iba raz a tvrdo sa pustil do súperov. Z prvého miesta zrazil aj Tordoffa a vyhral šampionát BTCC.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

7 – Scott McLaughlin – V8SC – Garry Rogers Motorsport – 2 víťazstvá

Pre McLaughlina bol tento rok najlepším, predviedol niekoľko životných výkonov v pretekoch a držal sa na dostrel prvého miesta. Po vynikajúcej sezóne skončil na bronzovej priečke, ktorú si za perfektnú sezónu určite zaslúžil.

6 – Marco Wittmann – DTM – Team RMG – 3 víťazstvá

Nemec vo farbách BMW bol opäť rýchly, konzistentný a mal dobrú stratégiou. Bodoval v 15 pretekoch z 18, to mu umožnilo bojovať o titul až do posledného kola sezóny a stať sa celkovým víťazom DTM 2016.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

5 – Colin Turkington – BTCC – Team BMR – 4 víťazstvá

Hoci skončil na 4. priečke, v celkovom hodnotení BTCC zanechal stopu na prvých troch podujatiach sezóny (9  pretekov). Keď sa podarilo tímu BMR sfunkčniť Subaru Levorg v Outlon Parku, Turkington deklasoval konkurenciu. Ak by sa mu podarilo získať titul, bolo by to úžasné prekvapenie sezóny.

4 – José María López – WTCC – Citroën Racing – 8 víťazstiev

López ja v roku 2016 deklasoval konkurenciu, bolo na ňom vidieť, že je pod menším tlakom ako po minulé roky. V jeho podaní vyzeralo získanie tretieho titulu WTCC ako jednoduchá záležitosť. Hoci ho nový formát nútil byť menej agresívnym v pretekoch, kde sa štartoval v obrátenom poradí, s prehľadom využil svoju rýchlosť v hlavných pretekoch.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

3 – Jamie Whincup – V8SC – Triple Eight – 7 víťazstiev

Jamie síce nedokázal poraziť tímového kolegu, stále patrí medzi najlepších jazdcov V8 Supercars. Počas roka urobil až priveľa chýb a to ho stálo titul. V roku 2017 si to chce vynahradiť a vybojovať svoj siedmy titul vo V8 Supercars.

2 – Edoardo Mortara – DTM – Abt Sportsline – 5 víťazstiev

Talian je pretekár, ktorý vyhral túto sezónu najviac pretekov v DTM. No chyba v Zantvoorde ho stála 10 bodov, ktoré mu nakoniec veľmi chýbali a skončil tak v celkovom poradí na druhom mieste. Ukázal však odhodlanie, bojového ducha, dokázal sa vysporiadať s technickými problémami a zahviezdil v posledných pretekoch.

Top 30 jazdov cestovných automobilov 2. časť

1 – Shane van Gisbergen – V8SC – Triple Eight – 8 víťazstiev

Super rýchly Novozélanďan naplno využil to, čo mu ponúkol tím Triple Eight. Hoci čelil snáď najsilnejšiemu súperovi v podobe tímového kolegu Whincupa, mal úžasnú sezónu, ktorú korunoval svojím prvým titulom v sérii V8 Supercars. Za neuveriteľné výkony si zaslúži prvé miesto medzi top 30 jazdcami cestovných automobilov.