Toyota chce prvenstvo z Le Mans

Na budúcu sezónu by sa im to malo s veľkou pravdepodobnosťou podariť, budú totiž jediným fabrickým tímom v triede. Jedine, že by znova prišli o prvenstvo kvôli spoľahlivosti, alebo by ich porazil súkromný tím. Le Mans je v tomto nevyspytateľné.

Toyota zostane v LMP1 ešte aspoň rok a pripravuje hypercar

Toyota v Le Mans nikdy nevyhrala

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

„Od roku 2012 súťažíme vo FIA World Endurance Championship, ktorého súčasťou je aj Le Mans, s autami s hybridnou technológiou,“ hovorí prezident Toyoty, Akio Toyoda. „Čoraz lepšie autá, o ktoré sa Toyota snaží, sú vylepšované a vytvárané v extrémnom prostredí motoršportu. To je dôvod, prečo sa neustále angažujeme v motoršporte, bez toho, aby sme sa obťažovali dobrou alebo zlou ekonomickou dobou.“

Hypercar predstavia v januári

Toyota zostane v LMP1 ešte aspoň rok a pripravuje hypercar

Hypercar Toyota Gazoo Super Sport Concept bude vychádza z vytrvalostného prototypu TS050 Hybrid

Toyoda naznačil možný príchod hypercaru, ktorý by vychádzal z vytrvalostného prototypu TS050 Hybrid. „Tento rok, keď som prišiel do Le Mans, tak som prvýkrát videl ľudí fandiť Toyote. Rovnako mi veľa ľudí povedalo, že by radi videli hybridné športové auto od Toyoty, ktoré by bolo podobné našim pretekárskym strojom,“ poznamenal Toyoda. „Ja by som tiež rád vyrobil také auto a myslím, že by to bolo to jediné, čo by prinieslo zábavu na ďalších 100 rokov.“ Automobilka skutočne niečo také predstaví, Toyota Gazoo Super Sport Concept uvidíme na januárovom autosalóne v Tokiu.

zdroj: carscoops.com

foto: Toyota