Špeciálne v priebehu minulého roka sa ukázalo, že pre viaceré tímy je vyslovene náročné upraviť si počas pracovného týždňa program tak, aby sa mohli pretekov zúčastniť v plnom počte. Napriek tomu, že preteky sa konajú len raz mesačne a termín je zrejmý mesiace vopred. Jedinou "nevýhodou" dvojčlenných tímov bude vyšší poplatok na osobu, keďže štartovné je dané na tím a celý program vo výške 150 €. No má to aj svoje výhody, v bežných pretekoch si namiesto 2x 20 minút v trojčlennom tíme v pretekoch zajazdí dvojica 3x 20 minút, čo je zásadný rozdiel.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Druhou zmenou je vstup KartCupu do SWS (Sodi World Series). To znamená, že aj tento seriál je súčasťou celosvetového zbierania bodov jednotlivých jazdcov pre prípadnú účasť v národnom a následne medzinárodnom porovnaní najlepších jazdcov z celého sveta na motokárach značky Sodi Kart. To so sebou prináša isté zmeny, či náležitosti. Kto chce v SWS bodovať, musí sa do KartCupu registrovať dvakrát. Raz v online registrácii samotného KartCupu a okrem toho tiež v samotnom SWS. Samozrejme, do pretekov KartCup je možné nastúpiť aj bez hodnotenia v SWS.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 24 obrázkov

Tvrdý boj od prvých pretekov

I. KartCup 2016 sa v KartOne Aréna jazdil v klasickom formáte krátkych 20 minútových jázd. Najprv v smere a následne v protismere. Už prvá kvalifikácia ukázala, že jazdci sú vyjazdení a káry brúsia na trati veľmi slušne. Rozdiel medzi víťazom kvalifikácie (Miša DORČÍKOVÁ z tímu RivalCar) s časom 44:943 a posledným jazdcom z 8. tímu 13BPFM Racing s časom 45:771 bol len cca 0,8 sekundy.

V prvých pretekoch večera organizátorov milo prekvapil celkom nový tím The Racers (Marek ADAMOV, Michal MARTYKÁN a Samuel MOSKAL). A to hneď viackrát. V prvom rade preto, že chalani prišli do KartOne jazdiť až z Čadce! To je pri spiatočnej ceste viac než 600 km! A v druhom rade preto, že na trati vôbec nezavadzali naozaj vyjazdeným a tréningami ostrieľaným jazdcom z BA a okolia. Naopak, v oboch pretekoch dokázali medzi 8 tímami skončiť na rešpektovanom 6. mieste. Dvakrát úcta za ich nasadenie a výkony.

Víťazmi prvých pretekov sa stal tím RivalCar (Miša DORČÍKOVÁ, Kristián LOVÁSZ a Veronika KONTÁROVÁ). Aj keď to bolo skutočne tesné, pretože po hodine zápolenia bol ich náskok v cieli len 1,75 sekundy. Na zadné kolesá im totiž tlačili bratia Bizubovci z tímu Go Baby Go. S odstupom už 8 sekúnd prišli na treťom mieste jazdci tímu High Octane (Tibor GLOZNEK, Rado MIHÁLEK a Attila KLARIS). 

Najlepší jazdci I. KartCupu 2016

Stupienok víťazov: I. miesto RivalCar, II. miesto HighOctane, III. miesto Go Baby Go

Ešte vyrovnanejšie zápolenie v protismere

Kvalifikáciu do druhých pretekov si vybojoval tím High Octane s časom 45:707. Aj tu platilo, že 8 tímov sa zmestilo do rozptylu len 0,8 sekundy. Slušná konkurencia, čo poviete?

Od prvých kôl pretekov v opačnom smere jazdy to na prvých troch priečkach doslova iskrilo. Káry s číslami 1, 2 a 4 na sebe boli doslova nalepené. V tom čase v nich sedeli Tomáš BIZUB, Tibor GLOZNEK a Miša DORČÍKOVÁ. Preteky nakoniec po tvrdej bitke o pozíciu v poslednom kole vyhrala partia HighOctane s 0,78 sekundovým náskokom pred Go Baby Go a tretím RivalCar so stratou 2,56 sekundy. Ozaj veľmi tesné výsledky. O výslednom poradí v bodovej remíze nerozhodli dokonca ani výsledky kvalifikácie, ale až najlepšie kolá jednotlivých pretekov.

Zrátaním bodov za výsledky v oboch kolách bolo výsledné poradie prvých pretekov nasledovné:

I. miesto RivalCar
II. miesto HighOctane
III. miesto Go Baby Go
IV. miesto Axel Racing Team I.
V. miesto KartPLus
VI. miesto The Racers
VII. miesto SISU Racing
VIII. 13BPFM Racing


Najbližšie preteky II. KartCup 2016 sa konajú v KartOne Aréna 24.marca od 19h.

Za foto a video ďakujeme autorovi: Adam POPOVEC