Uber chystá viacero zmien. Zákazníkom chcú poskytovať lepšie služby a vodičom lepšie pracovné a platové podmienky. 

1. Povolenie jázd v Brne

Vrchný súd v Olomouci sa postavil na stranu firmy Uber. Tá dostala pred časom predbežný zákaz prepravovať ľudí v Brne. O tom sme vás informovali nedávno v článku Súd zakázal Uber v Brne po 2 mesiacoch. Teraz ale prišla zásadná zmena. Česká televízia informovala, že rozhodnutie Vrchného súdu v Olomouci nadobudne právoplatnosť, keď ho dostanú všetci účastníci konania. Uznesenie súdu prvého stupňa bolo zrušené.

 
Po novom šoféri Uberu povinne budú musieť mať povolenie na prevádzkovanie taxi služby, označené vozidlo a tiež taxameter.

KTORÝ DRUH PREPRAVY UPREDNOSTŇUJETE?
  • Cez UBER ( 76% )

     

  • Taxi ( 24% )

     

Odpovedalo 441 ľudí  

2. Zavedú prepitné

Uber vypočul žiadosti a prosby vodičov. Do aplikácie doplnia možnosť prijímať prepitné pre šoférov. Ide o jedno z opatrení, ktoré majú vylepšiť vzťahy medzi spoločnosťou a vodičmi. Ale pozor! Tento doplnok aplikácie si budú môcť zatiaľ užiť iba vodiči v Amerike a iba v troch mestách. Medzi prvý trojlístok patrí Seattle, Houston a Minneapolis. Neskôr túto možnosť rozšíria do celého sveta.


Osobne si myslím, že je za tým iný dôvod. Uber má na svete viacero konkurentov. Nedávno spoločnosť Lyft vyhlásila, že vodičom vyplatila len na prepitnom zhruba 250 miliónov dolárov. A to rozhodne nie je málo.

3. Zmena vekovej hranice  auta

Poslednou zásadnou zmenou, ktorá sa dotkla aj slovenských vodičov, je zvýšenie veku vozidiel. Zatiaľ čo donedávna auto nesmelo byť staršie ako 10 rokov, po novom pridali 5 rokov, čiže veková hranica skočila na 15.