Nie je to síce populárne rozhodnutie, ale je správne... tvrdia úradníci z TFL 

Transport for London (TFL), regulačný úrad pre osobnú dopravu, vyhlásil, že Uber nie je vhodný adept na to, aby mal vydanú licenciu na prevádzkovanie služby. „Prístup a správanie spoločnosti Uber poukazujú na nedostatok zodpovednosti najmä čo sa týka otázok bezpečnosti zákazníkov.“

TFL obvinila Uber aj za používanie softvéru Greyball, ktorý môže byť použitý na zablokovanie informácií pre regulačné orgány. Tiež kritizovali niektoré medzery, čo sa týka bezúhonnosti vodičov, a to aj po stránke kriminálnej minulosti.  

V meste, kde sú vysoké životné náklady, predstavoval Uber záchrancu. Zákazníci ním šetrili náklady na cestovné. V očiach verných zákazníkov tak TFL vyzerá ako úrad, ktorý chce preferovať tradičné taxi služby, lebo im z toho vraj plynú rôzne benefity.

Rozhodnutie kritizoval aj britský minister dopravy a aj množstvo cestujúcich. Petíciu za zachovanie Uberu podpísalo 500 000 Londýnčanov. 

Uber konštatuje, že Londýn je až príliš konzervatívny a neotvorený pre inovatívne spôsoby dopravy. V hlavnom meste Anglicka využíva aplikáciu takmer 3,5 milióna cestujúcich a 40 000 vodičov. 


Starosta Londýna Sadiq Khan povedal: "Plne podporujem rozhodnutie TFL - bolo by veľmi zlé, keby TFL pokračovala v udeľovaní licencií pre Uber, ak by existovalo potenciálne nebezpečenstvo, ktoré by mohlo ohroziť bezpečnosť všetkých, nie len bezpečnosť Londýnčanov."

Lenže ako všetci veľmi dobre vieme, Londýn je multikultúrna spoločnosť. Rovnako tam, ako aj všade inde vo svete sú vodiči, ktorí majú Uber ako hlavný zdroj príjmu. Pre obyčajných ľudí to znamená ohrozenie, či rovno hotovú finančnú katastrofu.