Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Na Veľkej cene SR sme videli aj Riša Gondu za volantom BMW Z4 GT3

V šprintových pretekoch videli tisícky divákov na tribúnach okruhu neďaleko Orechovej Potône aj krásne súboje špičkových vozidiel GT3. V sobotu na dažďom zmáčanej trati vyhral český jazdec Richard Chlad jr. na Audi R8 LMS Ultra GT3. Druhý bol Poliak Marcin Jedlinski na Porsche GT3 R a za ním prekvapujúco Matej Konôpka zo slovenského tímu ARC Bratislava na Lamborghini Huracán Super Trofeo.

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Štart divízie D4 nad 2000 cm3

V nedeľu sa už išlo v príjemnejšom počasí a v triede D4+3500 sa tešil Jirko Malchárek na BMW M6 GT3 tímu Racing Trevor. Krásny súboj o 2. miesto zviedol Čech Jakub Knoll na rovnakom vozidle tímu Šenkýř Motorsport s našim Richardom Gondom. Slovák napokon s BMW Z4 GT3 zaútočil v predposlednom kole a bol úspešný.

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Štart divízie D4 do 2000 cm3

V Divízii 4 do 2000 cm3 sa v slovenskom šampionáte tešil dvakrát legendárny Július Konček na Vauxhalle Vectra STC.

V sobotu podvečer sa išla aj vytrvalostná dvojhodinovka, ktorá sa započítavala nielen do hodnotenia FIA Trofeje zóny strednej Európy, ale aj do nadnárodného ESET V4 Cupu či ESET Medzinárodných majstrovstiev SR. V náročných pretekoch a premenlivých podmienkach napokon triumfovali vozidlá Lamborghini Huracán ST tímu ARC Bratislava: posádka Matej Konôpka, Zdeno Mikuláško zvíťazila s náskokom jedného kola pred dvojicou Miro Konôpka, Andrej Studenič.

Veľká cena SR na SLOVAKIA RINGU s hviezdnymi menami aj strojmi

Na Slovakia Ringu nechýbali ani placky

Vrcholné podujatie slovenského motoristického športu si do areálu SLOVAKIA RINGU prišli pozrieť tisícky spokojných divákov, ktorí okrem množstva pretekov mohli zažiť zábavu určenú pre celú rodinu.

zdroj: tlačová správa