Športovosť sa bežne netýka len predného a zadného nárazníka, ale aj množstva iných detailov, ako prahy, kolesá, vnútorné lišty, volant, čalúnenie a podobne. Pri VW Up-e R-Line to však až tak veľmi neplatí, zmeny sú tu fakt decentné, a to pre oba motory. V ponuke je pre slabší 44 kW (60 k) aj silnejší 55 kW (75 k) trojvalec.

Balík R-Line bol dostupný pre malý Up, s príchodom faceliftu však vypadol z ponuky a teraz je späť.

Zmenili len predný nárazník. Nečakajte však veľké nasávacie otvory a podobne. To pri litrovom trojvalci iste nie je potrebné. Pribudla strieborná „linka“ na maske chladiča, samozrejme logá R-Line, čierna strecha a čierne späťáky.

Zmenou prešli kolesá, ktoré má R-Line sériovo 16-palcové. Pribudli zatmavené bočné sklá od B-stĺpika. A to je asi všetko. Športovo ladený volant, iné čalúnenie, tmavá stropnica, hliníkové pedále a podobne, to nečakajte. Podľa konfigurátora ide totiž o R-Line Exterier. Cenovka podľa VW začína na 795 eur, v nemeckom konfigurátore (v slovenskom nie je Up aktuálne dostupný) vychádza pre bežný Up balík R-Line 1 615 eur a to si k nemu musíte ešte dokúpiť príplatkovú farbu za 350 eur. Takmer 2 000 eur pri cene malého Up-u, to je už naozaj na zváženie.

zdroj a foto: Volkswagen AG

R-Line ponúka naozaj malé zmeny.