Na pohľad dostane Passat v roku 2020 niekoľko menších štylistických zmien tak prednej, ako aj zadnej časti, ako sa ukázalo na niekoľkých uniknutých vizualizáciách. Môžeme čakávať prepracované predné reflektory, kritizované zadné LED svetlá, ktoré si v súčasnej generácii vzájomne delia niektoré časti združených svetiel a zmenené nárazníky a prepracované koncovky výfukov. 

V interiéri sa objaví vylepšený systém infotainmentu (rozhodne nechce zaostávať za Fordom Mondeo či Renaultom Talisman), samozrejme nové online služby a celá plejáda asistentov pre vodiča. K tomu prídu aj očakávané nové dekoratívne materiály a poťahy spolu s novým volantom

Volkswagen sa zameral aj na priestor pod kapotou. V roku 2020 bude VW Passat stále ponúkať aj konvenčné spaľovacie motory, ale chýbať nebude ani plug-in hybrid, ktorý budú ponúkať v modeli sedan aj kombi. Zatiaľ nie je jasné, či bude stále označený ako Passat GTE, ale už dnes ja viac ako isté, že bude schopný jazdy na elektrický pohon aj na dlhších úsekoch. 

Pripomeňme si, že aktuálny Passat GTE používa prepĺňaný benzínový motor s objemom 1,4 litra spolu s elektrickým motorom v kombinácii s lítium-Iónovými batériami s kapacitou 9,9 kWh. Dokáže prejsť s nulovými emisiami vzdialenosť do 50 km a k tomu ďalších 1.000 km so spaľovacím motorom. 

Na budúci rok Volkswagen plánuje v predaji Passatov prekonať hranicu 30 miliónov kusov, čo by ho zaradilo hneď na druhé miesto v predajnosti za typ Golf, ktorý už presiahol číslo 35 miliónov. 

Zdroj: carscoops.com