Ford Fiesta WRC

Nádherne scenérie, toto je stopercentne jedna z najkrajších rally v kalendári.

Prvú etapu ovládol Kris Meeke

C3 WRC konečne funguje tak ako má a Kris Meeke sa ujal vedenia už po prvých dvoch rýchlostných skúškach. Z celého tímu je konečne cítiť sebavedomie a konkurencie schopnosť. Za pomerne suverénnym Meekom sa umiestnil úradujúci šampión Ogier a vo výbornom svetle sa ukazujúci Thierry Neuville. Smola sa stále drží na pretekárovi Toyoty, Juhovi Hänninenovi. Už v druhej rýchlostnej skúške vypadol po tvrdej nehode. O jeho jazdeckých kvalitách sa nedá pochybovať, ale mal by začať zbierať body a hlavne dochádzať do cieľa, inak jeho kariéra vo WRC môže nabrať rýchly spád. Meek bol na koni a svoj náskok postupne zvyšoval až na 10 sekúnd. Ogier ani Neuville neboli schopní opätovať jeho tempo. Rally tisícich zákrut nachytala Otta Tanäka, ktorý skončil v stromoch počas tretej rýchlostnej skúšky. M-Sportu celý víkend moc nevyšiel a odrazu sa už nová Fiesta nezdá taká spoľahlivá, ako pred týmto víkendom. 

Túto sezónu sa zdá, že líder po prvom dni je akosi prekliaty. Ešte sa nepodarilo viesť rally od začiatku do konca.

Sobota priniesla srdcervúci moment pre lídra Meeka. Vybojovaný 16-sekundový náskok sa rozplynul po problémoch s motorom, ktoré ho odstavili z celej rally. Zrejme si všetko šťastie vyčerpal v Mexiku. Novým lídrom sa stal Ogier, no nie na dlho. Strata tlaku v hydraulike znamenala, že musel radiť manuálne a z jeho Fiesty sa stala zadokolka! Tragédia pre Ogiera, parádna správa pre jedného zo smoliarov sezóny, Neuvilla. Celú sobotu predvádzal skvelý výkon a vyhral dve ranné rýchlostne skúšky a na konci soboty mal náskok pred utrápeným Ogierom 40 sekúnd. S dvomi RZtami do konca to vyzeralo pre Belgičana veľmi sľubne. V sobotu vypadol aj Elvyn Evans, ktorý sa takýmto spôsobom rozlúčil s mizerným víkendom.

Fanúšikovia si túto sezónu poriadne užívajú a WRC je opäť ešte pútavejšie na sledovanie, ako tomu bolo v minulých rokoch!

Dani Sordo vytiahol z rukáva všetky esá a na nedeľu bol odhodlaný doručiť Hyundaiu double. Ogierova Fiesta stagnovala aj v posledný deň súťaže, takže pre Španiela bol Ogier ľahká korisť. V Power Stage sa ukázal talent Ogiera, ktorý ešte pred začiatkom Power Stage opravoval stagnujúcu Fiestu. Predviedol bojovný výkon, ktorý ho odmenil celkovým druhým miestom a aj bonusovými bodmi za druhé miesto v Power Stage!  Jari Matti Latvala išiel celkom nenápadnú rally, ale výhra Power Stage mu priniesla nielen 5 bonusových bodov, ale aj 4. miesto celkovo. Pravý hrdina bol Thierry Neuville, ktorý sa konečne dočkal očakávaného víťazstva v tejto sezóne. Napriek ťažkej rally sa vďaka svojej konzistentnosti Ogier udržal v čele jazdeckého poradia a ma náskok 13 bodov pred Latvalom a Neuvillom, ktorý sa vyšvihol na 3. miesto. Takisto aj M-Sport bol schopný udržať vedenie v šampionáte automobiliek.

Štvrtý rôzny víťaz zo štyroch pretekov! Parádna sezóna pokračuje už 27. apríla v horúcej Argentíne!

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov