Načo slúži povinné zmluvné poistenie?

Na poistenie škody na aute, správne? Nie, aj napriek tomu, že si to mnoho ľudí myslí, nie je to tak. Takáto poistka zabezpečuje úhradu poplatkov v prípade, ak so svojím vozidlom urobíte škodu na vozidle niekoho iného. Ide teda vlastne o poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú Vašim vozidlom na inom vozidle.


PZP teda nie je poistenie škody na Vašom vozidle. Pri dopravnej nehode platí škodu na Vašom vozidle poisťovňa druhého účastníka a tak môžete mať aj tú najlepšiu poisťovňu a aj tak Vám pri autonehode nepreplatia dostatočnú sumu. Ide o to, že Vy ste zabezpečili iba peknú poistnú sumu pre druhého účastníka, no Vám hradí škodu jeho poisťovňa.

www.rychlepoistenie.sk

Otázka, ktorú Vám chceme teraz položiť je: „záleží Vám na Vašom vozidle viacej ako na vozidlách cudzích ľudí?“ Pravdepodobne áno. Porozmýšľajte preto aj o havarijnom poistení.
 

Ako vybrať správne PZP?

Ako prvé za spomenutie stoja asistenčné služby. Často si ľudia vyberajú PZP aj podľa poskytovaných asistenčných služieb. Tie sú však jednak dnes skoro bežnou súčasťou každej poistky a okrem toho by ste sa na tieto služby mali zamerať skôr pri havarijnom poistení a nie pri povinnom zmluvnom. Cena Vášho poistenia sa môže znížiť aj po dodatočných zľavách. Takouto zľavou je napríklad zľava za vernosť alebo za bezškodový priebeh predchádzajúcej poistky. Ak chcete ušetriť ešte niečo navyše, poistite sa online. Zmluva aj dokumenty sú v elektronickej podobe a to všetko poisťovni ušetrí peniaze, čo sa odzrkadlí na zľave pre Vás.

PZP online

Poistenie online Vám ponúka nie len lepšie ceny, ale aj porovnanie cien na trhu spolu s podmienkami poistenia. Okamžité porovnanie PZP po zadaní základných údajov o vozidle do kalkulačky Rýchle poistenie Vám ponúka vždy aktuálne sadzby poistenia. Samozrejme v neposlednom rade si poistenie online uzavriete z pohodlia doma.

Prečo spomíname práve rychlepoistenie.sk ? Na rozdiel od väčšiny portálov a stránok, tu nájdete okrem spomínaných vždy aktuálnych cien aj jeden z najväčších výberov poisťovní a to až 12 z nich. A to nie len ohľadne PZP, ale ako novinku ponúkajú dokonca možnosť porovnania cien, ako aj podmienok havarijného poistenia. Skrátka najrýchlejšie poistenie na webe na jednom mieste.