Pokuta za rýchlosť ho neminie

"K najčastejším porušením pravidiel cestnej premávky patrí prekračovanie dovolenej rýchlosti vodičmi osobných vozidiel. Tentokrát sa ocitol v hľadáčiku policajného radaru vodič autobusu MHD plného cestujúcich, ktorý jazdil v Bratislave po Ivanskej ceste rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu, čím prekročil dovolenú rýchlosť o 30 kilometrov za hodinu," uvádza Polícia SR na svojom oficiálnom Facebooku pre Bratislavský kraj.

Keďže však vodiča nameral radar mužov zákona, tí začali situáciu riešiť a udalosť zverejnili aj na sociálnej sieti ako prevenciu a varovanie pre účastníkov cestnej premávky s dôrazom na to, že muži zákona nevenujú na cestách pozornosť len osobným autám.

"Upozorňujeme vodičov, že vysokou rýchlosťou ohrozujú seba a ostatných účastníkov cestnej premávky. Dodržujte dopravné prepisy a jazdite bezpečne," dopĺňa na záver slovenská polícia.

V diskusii pod jej príspevkom sa objavilo viacero komentárov od ľudí zjavne nespokojných so štýlom jazdy vybraných vodičov autobusov, ako napríklad: "Ešte si posvieťte na tých, čo jazdia na červenú", "choďte sa pozrieť na Devínsku cestu", "autobusári a kamionisti sú top porušovatelia predpisov". Niektorí naopak poukazujú na to, že polícia má vraj venovať väčšiu pozornosť motoristom, ktorí jazdia vo vyhradenom pruhu pre autobusy bez oprávnenia, pričom majú vznikať situácie s rizikom kolízie.

Zdroj: Polícia SR

  •