Zvolávacia akcia nie je nič výnimočné. Výrobca po čase príde na problém, ktorý počas testovania auta nestihol odstrániť, prípadne sa neobjavil. Keďže ide o nové autá, servis väčšinou vie o všetkých majiteľoch, a tak je odstránenie takejto poruchy jednoduchou záležitosťou.

Zvolávačky sa netýkajú len veľkého počtu áut, ale aj "málosériovej" M5-ky.

Problém novej M5-ky je jej palivové čerpadlo. Podľa správ americkej NHTSA BMW zvoláva celkovo 846 vyrobených M5-tiek, ktoré majú problém (ide pravdepodobne o číslo len z USA). V prípade že čerpadlo nefunguje, motor nenaštartuje. Nejde tak o výrazný problém, ako napríklad možný požiar vozidla.

Zvolávačka sa týka áut vyrobených od 21. augusta 2017, kedy začali s výrobou M5, až do 17. apríla 2018. Oprava je jednoduchá, stačí len aktualizovať softvér v riadiacej jednotke motora. Medzitým BMW oznámilo zákaz predaja dealerom pre dotknuté autá, ktoré sú už pravdepodobne na sklade.

Spolu s M5 zvolávajú aj 335d z rokov 2010 až 2011. Tie majú problém s elektrickým posilňovačom riadenia. Opravou je výmena plusového konektoru od akumulátora a jeho lepšie upevnenie. Odhadujú, že problém sa týka 6 591 áut v USA.

Zdroj: carscoops

Problém s palivovým čerpadlom vyrieši jednoduchá aktualizácia softvéru.