Za diaľnicu sa neplatí

Vyzerá to ako diaľnica, aj by ste si mysleli, že to je diaľnica, no napriek tomu to nebola diaľnica. Až doteraz. Tak by sa dala opísať krátka dvojprúdovka nachádzajúca sa medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom, a to konkrétne v smere od Ivachnovej k nadjazdu do Bešeňovej.

Diaľničiari sa rozhodli zmeniť značenie a po novom sa stal krátky úsek oficiálne diaľnicou. „Na základe vyhlášky a dopravného určenia ministerstva dopravy na preznačenie začiatkov a koncov diaľnic sme pristúpili k vypracovaniu projektovej dokumentácie, ktorá bola schválená príslušnými orgánmi,“ cituje MY Liptov hovorkyňu Národnej diaľničnej spoločnosti Evu Žgravčákovú s tým, že nové značenie je v súlade s platnou slovenskou legislatívou.

Za zhruba kilometrovú "novú" diaľnicu však motoristi neplatia a bude tomu tak až do otvorenia chýbajúceho úseku D1ky Hubová - Ivachnová. Problém však vznikol pre traktory či napríklad cyklistov, ktorí zo zákona na diaľnicu nesmú vstúpiť. Musia si zvoliť obchádzkovú trasu, napríklad cez Liskovú, Liptovskú Teplú, Bešeňovú. Prípadne sa dá využiť odbočka do Ivachnovej a ďalej smerovať do Liptovskej Teplej, uzatvára MY Liptov.

Zdroj: MY Liptov - denník SME