Základná silueta chystanej Škody Kodiaq II je do značnej miery evidentne podobná súčasnému veľkému SUV, ak sa ale na detaily karosérie zameriate pozornejšie, nejde si nevšimnúť niekoľko dôležitých odlišností.

V prvom rade je to iný tvar masky chladiča, ktorá je viac vzpriamená, zalomená v hornej časti a na kamuflovanom prototype pomerne dosť pripomína riešenie použité na Škode Fabia, Slavia či Kushaq.

Na rozdiel od dnešného modelu by mal nový Kodiaq uviesť na trh úplne nový štylistický smer automobilky nazvaný Modern Solid, ktorý ste mali možnosť prvýkrát vidieť pri premiére batériového konceptu Vision 7S.

Druhé vydanie Kodiaqu samozrejme ešte nebude čisto elektrické. Podľa dostupných informácií je postavené na základoch modernizovanej modulárnej platformy MQB Evo, a tým pádom môže byť táto Škoda maximálne plug-in hybrid. Nový dizajn štúdie by sa však mal na pripravovanom SUV prejaviť. Ako presne? Svetlá sa zdajú byť evolúciou tých zo súčasných áut, takže nebudú mať tvar písmena T, ako mal Vision 7S. Pozrite sa ale na boky.

Kým súčasné škodovky používajú pomerne výrazné bočné prelisy pod líniou okien, ktoré opticky spájajú predné a zadné svetlá a automobilka im hovorí „Tornádo línie“, Kodiaq II podľa všetkého nič také nemá.

Pochopiteľne nemôžeme vylúčiť, že prototyp nachytaný v Laponsku ich má umne maskované, ale skôr to vyzerá, že novinka staví na hladšie bočné panely, ktoré ju vizuálne urobia o niečo vyššou.