Pozrite si 2 videá. Prvé je zostrih ciest po celom svete, druhé je video zo Slovenska. 

Vo videu zahliadnete všelijaké situácie, ktoré sa odohrali na cestách alebo mimo nej. Sem-tam sú zachytené aj nehody, aj úspešné vyhýbacie manévre, a dokonca na niektorých scénach sa aj pousmejete. 


Prečo sem tieto zostrihy dávame? Je to akási forma prevencie. Menej skúsení vodiči možno začnú o trochu viac premýšľať a predvídať. Keď nie vedome, tak aspoň podvedome. Na druhej strane mierne pokročilým vodičom možno spadne hrebienok, že sa im nemôže nič za volantom stať. 

Na druhej strane tu máme jedno video z našich ciest. Hlavná úloha Passat, nákladiak a cyklisti. Na to, aby ste predbiehali, musíte mať dostatočný rozhľad. Čo to znamená? V podstate laicky povedané, musíte vidieť viac ako priestor, ktorý nutne potrebujete na predbiehanie. Blíži sa jar, na cestách bude viacero chodcov, cyklistov, skútristov,..., ktorí sa pohybujú pri krajnici. Ak ich na ceste vidíte, nepredbiehajte. Vodič obiehaného auto ich bude obchádzať, lebo sa sústredí na nich, ako na to, že sa ho snaží predbehnúť iné auto. 

Keď začnete predbiehať viacero vozidiel naraz, musíte rátať s tým, že sa v kolóne nájde nejaký blázon, ktorý to bude chcieť spraviť tiež. Pozerajte preto dopredu a dozadu poriadne!