SUV kupé ID.5 GTX je vlastne odvodené od ID.4, rozdielom je zvažujúca sa strecha vzadu. Od dôb popularizácie v podobe prvej X6-ky už prešiel nejaký ten rok a táto kategória sa teší stále väčšej obľube. Volkswagen tak len využije tento záujem a ponúkne trhu to, čo žiada.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Premiéra konceptu blízkeho realite

Svetová premiéra ID.5 GTX bude 7. septembra v Mníchove na znovuzrodenom autosalóne IAA, ktorý presunuli z Frankfurtu. Bude to však premiéra stále zamaskovaného konceptu, ktorý by mal byť blízky realite. Presný dizajn teda nespoznáme ani na výstavisku v Mníchove.

Pohon všetkých kolies majú zabezpečiť 2 elektromotory. Pokiaľ tu bude systém z ID.4 GTX, tak systémový výkon by mal byť 220 kW (299 k) po dobu 30 sekúnd. Automobilka tvrdí, že dojazd podľa WLTP by mal dosiahnuť 497 km a využiteľná kapacita akumulátora by mala byť z ID4. GTX, teda 77 kWh.

Automobil by mal mať Matrix LED svetlá a 3D grafiku tých zadných. Z pár obrázkov je zrejmé, že dizajn bude veľmi podobný tomu z ID.4 GTX. Presné parametre a dizajn by sme mali však spoznať ešte tento rok. Prvé kusy by totiž k zákazníkom mali prísť už začiatkom budúceho roka. Plán je jasný, do roku 2030 plánujú z Wolfsburgu predávať až 70 % modelov plne elektrických.

Zdroj: Volkswagen

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov