Volkswagen pretláča čoraz viac elektromobily

Výroba modelu T-Roc bez fixnej strechy sa skončí podľa plánov Volkswagenu v budúcom roku. Ak máte o auto záujem, ešte stále teda máte šancu. Rozhodnutie prichádza spolu s tým, ako Nemci čoraz viac pozornosti smerujú k elektrickým modelom a naopak klasické autá so spaľovacím motorom začínajú strácať na význame, aspoň čo sa týka budúcnosti Volkswagenu.

Kabriolet T-Roc sa objavil v ponuke ešte v roku 2020. Išlo vtedy o nepriameho nástupcu modelu Golf s otvorenou strechou. Spolu s tým, ako sa vo VW pripravujú na ostrý trhový štart druhej generácie modelu T-Roc, pre kabriolet už zjavne nezostalo v ponuke miesto. Záujem oň globálne klesal, takže automobilka sa rozhodla zrejme najmä na základe racionálnych finančných argumentov.

Nateraz nezodpovedanou zostáva otázka, či Volkswagen do budúcna ponúkne elektrický kabriolet. Vo všeobecnosti sa však predpokladá, že v najbližšom období sa budú Nemci sústrediť na to, aby uspokojili predovšetkým masový segment zákazníkov.

Produkcia prvého modelu Golf Cabriolet sa začala ešte v roku 1979. História kabrioletov sa však vo Volkswagene začala písať o viacero desaťročí skôr, konkrétne v roku 1949. Prvý model Beetle Cabrio si dnes môžete pozrieť v automobilovom múzeu vo Wolfsburgu.

Zdroj: wardsauto.com