Vylepšenie pre Google Mapy aj rýchlostný limit

Internetový gigant Google vylepšuje Google Mapy v Európe. Ako si už skôr všimli nemecké médiá, používatelia sa môžu tešiť z dlho očakávanej funkcie: vodiči môžu v navigačnej aplikácii v smartfóne využiť zobrazenie rýchlostného limitu. Takáto funkcionalitu sme zaznamenali aj na Slovensku, napríklad pri jazde ulicami Bratislavy nás mobilná aplikácia korektne informovala o rýchlostnom limite 50 kilometrov za hodinu.

"Ak je vo vašej oblasti dostupná funkcia obmedzení rýchlosti, pomocou tachometra v aplikácii zistíte, či nejazdíte prirýchlo. Po prekročení maximálnej povolenej rýchlosti sa zmenia farby indikátora rýchlosti," vysvetľuje Google na oficiálnej webovej stránke.

Takto vyzerá funkcionalita Google Máp v praxi - vľavo dole vidíte najvyššiu povolenú rýchlosť v meste, ktorá je na Slovensku štandardne 50 km/h.

Nie je žiadnym tajomstvom, že mnoho vodičov na celom svete sa spolieha na informácie poskytované prostredníctvom Google Maps - napríklad pokiaľ ide o vyhýbanie sa dopravným obmedzeniam alebo dopravným zápcham, a to v reálnom čase.

V tomto kontexte bolo zobrazenie najvyššej povolenej rýchlosti očakávanou funkciou. Google ju v najbližšom období spustí rovno v 20 európskych krajinách pre Android, iOS aj v autách so vstavanou navigačnou aplikáciou od internetového giganta.

Google navyše sľúbil, že jeho služba Google Mapy dostane aktualizáciu, aby bolo zobrazenie máp ešte lepšie s dôrazom na čo najlepšiu orientáciu v premávke najmä v husto zastavaných centrách miest. Bezpečnejšia a intuitívnejšia by mala byť i navigácia na diaľniciach, a to konkrétne vďaka vylepšenému zobrazeniu detailov jazdných pruhov.

Zdroj: chip.deGoogle