Až tretina britských šoférov sa o svoje zaparkované auto obáva. Obávate sa aj Vy o svoje auto?

"V tomto ročnom období, kedy dominuje tma, je štatisticky dokázané, že dochádza k častejšiemu odcudzeniu alebo poškodeniu áut. Je preto prirodzené, ak sa vodič cíti nesvoj, pri ponechaní auta na parkovisku. Preto sme pre vodičov pripravili zopár tipov, ako predísť zbytočným nepríjemnostiam,“ povedal Harrison Woods z YourParkingSpace.

9 tipov ako vhodne parkovať

Vyberajte si osvetlené parkoviská. Znížite tak záujem páchateľov.

Tipy ako bezpečne parkovať

  1. Parkujte na dobre osvetlených miestach – je potvrdené, že dobré osvetlené miesta sú za tmy menej nebezpečné. 
  2. Parkujte auto pod dohľadom –  snažte sa zaparkovať auto na mieste, ktoré je priamo snímané bezpečnostnou kamerou, alebo v blízkosti strážnej služby. Vo vyspelejších krajinách je vytvorený dokonca internetový zoznam, kde takéto parkovisko nájdete.  
  3. Parkovanie plánujte – ak parkujete na Vám známom mieste, premyslite si dopredu, kde by bolo najlepšie zaparkovať, aby sa autu nič nestalo.
  4. Schovávajte predmety v aute – táto rada je v telke a na internete už roky obmieľaná. Každopádne to pomáha. Príležitosť totiž robí zlodeja.
  5. Všímajte si okolie – skúste sa oboznámiť s parkoviskom. Vjazdy a výjazdy, rozloženie parkovacích miest, prípadne otváracie hodiny. 
  6. Buďte v strehu – keď prichádzate k autu, alebo od neho odchádzate, dávajte si pozor a nebuďte roztržití. Skontrolujte, či sa auto reálne zamklo, a či Vás prípadne nikto nesleduje.
  7. Držte kľúče v ruke – keď prichádzate k autu, skúste mať už kľúče pripravené, aby ste ich nemuseli dlho hľadať. Najmä ženy sú niekedy schopné vysypať i celú kabelku, aby kľúče našli.  
  8. Nenechávajte kľúče v zapaľovaní – u nás sa to bežne nestáva. Kto bol v zahraničí vie, že kľúče v zapaľovaní sú bežné. Úrady a odborníci sa snažia ľudí v tomto preškoliť, aby znížili pravdepodobnosť odcudzenia auta.  
  9. Kontaktujte políciu – hneď, keď sa dozviete, že sa s autom niečo deje, kontaktujte políciu. Niekedy sú na mieste skôr, akoby ste čakali, a dokážu tak zmariť plány vandalovi alebo zlodejovi.

To boli rady od odborníkov. Ja osobne považujem niektoré rady za dobré a užitočné. Preto, ak sa obávate o svoje auto, skúste si niektoré rady vziať k srdcu a zapojte trochu zdravý rozum. Zmenšíte tak riziko, že sa autu niečo stane.

Zdroj: CarsCoops

Failed: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'LIMIT 1' at line 4: SELECT * FROM _ts_article_value WHERE id_blocks = 23 AND id_article = LIMIT 1