Nespomíname si, že by sme niekedy niečo podobné povedali na adresu iného auta, ale... najjednoduchšie bude možné modernizovaný Touareg rozpoznať v noci a zozadu.

Žiadny dvojzmysel ani vtip v tom nehľadajte. Jednou z noviniek faceliftu totiž bude červeno podsvietené logo VW na veku batožinového priestoru, čo je detail, ktorý bol doteraz dostupný len pre modely predávané v Spojených štátoch alebo Číne.

Samozrejme ide o facelift, takže chýbať nebudú ani prepracované nárazníky a predné svetlá spojené osvetlenou linkou, a práve na tie sa Volkswagen snaží upútať našu pozornosť. „Nový“ Touareg dostane maticové svetlomety nazvané IQ.Light HD, ktoré sú zaujímavé tým, že nie sú tvorené sústavou individuálne ovládaných mikro-zrkadiel, ale na každej strane nájdete až 19 200 miniatúrnych diód.

Automobilka marketingovou poetikou tvrdí, že „premenia noc na deň bez tohto, aby oslňovali premávku v protismere“ a navyše dokážu na cestu premietnuť svetelné pruhy, takže by sa vám malo príjemnejšie šoférovať napríklad v zúženiach na rozostavaných úsekoch diaľnic.

Podobne ako v prípade Porsche Cayenne, aj Touareg dostane modifikovaný podvozok, ktorý by mal byť pohodlnejší na asfalte a schopnejší v teréne, detaily však zatiaľ nepoznáme. VW sa naopak pochválilo novými snímačmi schopnými zaregistrovať zaťaženie strechy, takže v spojení s elektronicky riadeným zavesením auto zmení svoje chovanie napríklad po namontovaní strešného nosiča. Výhoda? Podľa VW vyššia stabilita.

A podľa očakávania zmeny prebehli aj v interiéri. Na palubnej doske sa objavil takzvaný Innovision Cockpit, čo je v prvom rade väčší dotykový displej s uhlopriečkou 15 palcov, ale nechýba ani nový multifunkčný volant či čiastočne zachované analógové ovládanie.

Volkswagen dodáva, že sa snažil spätne reagovať na priania zákazníkov, takže v novom aute nájdete o kúsok mäkšiu lakťovú opierku i panely stredovej konzoly, vylepšené hlasové ovládanie a integrovaný bezdrôtový Apple CarPlay i Android Auto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: VW