Porsche sa nezabudlo pochváliť, že vynovený Cayenne tretej generácie má za sebu už viac 4 milióny testovacích kilometrov v rámci štyroch rôznych kontinentov. Tým však skúšky ešte neskončili. Malo by totiž ísť o jedno z najrozsiahlejších vylepšení konkrétneho modelu, aké sme kedy videli a automobilka to chce patričným spôsobom zviditeľniť a dokázať.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Tretia generácia bola v priebehu rokov modernizovaná postupne. Zo začiatku prišla o vznetové motory, postupne zavádzala hybridné verzie a najvýkonnejšie Turbo deriváty. V chystanej najnovšej verzii by sme mali dostať ešte rozsiahlejšiu modernizáciu motorovej palety, ale tiež prepracovaný podvozok.

Viac digitalizácie

Pokiaľ ide o interiér, očakávajte ešte viac digitalizovaný prístrojový panel, respektíve celú palubnú dosku, ktorá bude podľa všetkého značne pripomínať koncept použitý v Porsche Taycan. Vylepšené majú byť tiež diódové svetlá a hromada ďalších detailov, ktoré majú v súčte dávať viac, ako zákazník dostane v prípade bežnej medzigeneračnej modernizácie.

Porsche tiež pripomína, že flotila jeho testovacích áut jazdila po cestách i necestách Európy, Afriky, Ázie, Severnej Ameriky. Od piesočných dún v Maroku, cez Nürburgring, až po fínske ľadové pláne. Čo to bude pre zákazníkov vo výsledku znamenať, by sme mohli zistiť už v priebehu najbližších mesiacov. Vynovený Cayenne má byť predstavený už na jar.

Zdroj: Porsche