Samozrejme ani v tomto prípade nejde o zázrak ruských konštruktérov. Nový Moskvič 6 je preznačkovaný Sehol A5 Plus z roku 2021 koncernu JAC Motors, ktorý ho predáva aj pod vlastným názvom JAC J7 Plus.

Rusi sa so zverejnením technických parametrov v tejto chvíli okúňajú. Vo veľmi stručnej tlačovej správe píšu, že ide o „dynamický sedan s premyslenou ergonómiou, vysokou úrovňou pohodlia, veľkým kufrom a širokými multimediálnymi možnosťami“, a zároveň dodávajú, že „podrobné špecifikácie a ceny budú odhalené neskôr“.

S akou cenou Moskvič vyrukuje, nie je veľmi jasné, ale domáca stránka Autonews.ru upozorňuje, že crossover JS4 cestou do Moskvy a po výmene znakov pri montáži svoju cenovku v porovnaní s čínskym trhom zdvojnásobil. To by znamenalo, že ak J7 Plus stojí v základe (po prepočte) 13 200 eur, ruským vodičom bude chcieť domáca automobilka predať Moskvič 6 za čiastku okolo 26 tisíc eur.

Ruské médiá tipujú, že aj tento model bude vyrábaný podobným spôsobom ako „trojka“, teda že pôjde len o montáž z dovezených komponentov a konštrukčných celkov.

Za vyššie uvedenú čiastku bude Moskvič poháňaný preplňovaným benzínovým štvorvalcom s objemom 1,5 litra, výkonom 135 kW (184 koní) a maximálnym krútiacim momentom 300 newtonmetrov. JAC v pôvodnej technickej dokumentácii uvádza zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 7,8 sekundy v kombinácii so šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou, ale v hre je tiež staršia a slabšia pohonná jednotka 1.5 Turbo s výkonom 110 kW (150 k) a 210 Nm, ktorá je dostupná so šesťstupňovým manuálom alebo CVT.

Čína na svojom trhu predáva tento liftback aj s elektrickým pohonom. V takom prípade dostanete 142 kW (193 koní), 340 Nm, batériu s kapacitou 64 kWh a schopnosťou akcelerovať na stovku za 7,6 sekundy.

zdroj: Moskvič, Autonews.ru