Vyššie uvedeným samozrejme nechceme povedať, že aj modernizácia štvrtej generácie Škody Octavia bude postavená na rozdelených svetlách. Niečo také z prvého krátkeho videa zverejneného samotnou automobilkou nerozoznáme. Vyzerá to ale, že práve hlavné svetlá opäť prejdú úpravami, ktoré dajú českému modelu nový výraz.

Súdime tak podľa nových vložených diódových pásov denného svietenia, ktoré bude mierne zošikmené a podľa všetkého bude kopírovať masku chladiča. Tá pravdepodobne tiež dostane trochu iný tvar, ktorý bude viac podobný novému Superbu či Kodiaqu, v štylistike nás ale viac zaujalo ešte niečo iné.

Dostane podsvietené logo?

Chystaný modernizovaný Golf, teda sesterský model postavený na identických technických základoch, dostane okrem iného osvetlené logo. Nie sme si tým istý, ale kratučký snímok mladoboleslavskej automobilky naznačuje, že niečo podobné by sa mohlo objaviť tiež na Octavii.

Zelenou jemne žiariace logo okrídleného šípu je možno len práca grafikov, aby bolo jasné, aké auto sa ukrýva pod plachtou. Rovnako tak ale môže ísť o náznak, že si Škoda u európskych regulačných úradov vydupala podsvietenie, ako to chystajú aj iné firmy.

Technické detaily, respektíve plánované zmeny nepoznáme, je ale dosť možné, že sa pod kapotou Octavie IV po facelifte objavia niektoré nové mild- či plug-in hybridné motorizácie, ktoré dostali Superb s Kodiaqom. Hovorí sa tiež o miernom zvýšení výkonu základného litrového trojvalca na 115 koní, ale tipovanie nedáva zmysel... Škoda totiž predstaví modernizovanú Octaviu už v priebehu februára 2024.

zdroj: Škoda