Generálny riaditeľ Stellantisu už nevylučuje, že súčasné smerovanie automobilového priemyslu k elektrickej mobilite môže zásadne spomaliť alebo dokonca urobiť krok späť. To je dôvod, prečo Carlos Tavares s najužším manažérskym tímom pripravuje rôzne alternatívne scenáre.

V budúcom roku nás čakajú veľmi dôležité voľby, v júni do Európskeho parlamentu a v novembri do Snemovne reprezentantov Spojených štátov amerických. Môže sa stať, že sa od oboch momentov politika zmení,“ upozornil Carlos Tavares na nedávnej tlačovej konferencii v továrni Mirafiori neďaleko Turína.

Pripravený zmeniť stratégiu

Šéf nadnárodného koncernu tým naznačuje (a množstvo nových modelov Stellatisu predstavovaných so spaľovacími motormi jeho slová jen potvrdzuje), že konzorcium počíta s možnosťou odkladu nástupu čisto elektrickej mobility.

Ak sa verejná mienka prikloní k menšiemu záujmu o elektromobily, možno budeme musieť zmeniť našu stratégiu,“ dodal Tavares, ktorý má aktuálne pod palcom pätnásť automobilových značiek, ak k nim pripočítame i nedávny nákup pätinového podielu v čínskej automobilke Leapmotor.