Pokuty neprídu. Zatiaľ

Minister vnútra Ivan Šimko, ktorý je členom úradníckej vlády v čase do predčasných volieb, sa rozhodol, že obstarávanie na nákup radarov pre polícu nevypíše. Pôvodne chcel rezort vnútra obstarávať zhruba 280 stacionárnych zariadení. Zameriavať sa mali na kontrolu rýchlosti, STOPky, ako aj prejazdu križovatky na červenú.

„Myslím, že Slovensko tie radary potrebuje a chcem v tom pokračovať, pripravovať projekt, odovzdať ho budúcej vláde. Nebudem už ale vyhlasovať verejné obstarávanie,“ povedal minister vnútra Ivan Šimko.

Nová vláda, ktorá vzíde z predčasných volieb, bude musieť finálne rozhodnúť o tom, čo sa stane s projektom a ako sa k téme postaví. Môže tak stať, že z automatických pokút za rýchlosť - vystavených na základe merania stacionárneho radaru - napokon znovu nič nebude.

Projekt je pritom v pokročilom štádiu a spoznali sme už aj úseky, kde mali nové radary naprieč krajinou rozdávať sankcie. Nový prístup štátu mal umožniť policajtom, aby sa popri meraní rýchlosti sústredili viac na iné dôležité činnosti, ktoré nie je možné automatizovať využitím techniky.

Zdroj: TVnoviny.sk / foto: News.com.au