Zlá dopravná situácia okolo Štrbského Plesa

„Nemohli sme tam autá pustiť, lebo by sa nepohol nikto,“ okomentoval štvrtkovú dopravnú situáciu Michal Sýkora, starosta Štrby. Nepriaznivá dopravná situácia sa pritom môže opakovať aj v najbližších dňoch. Sýkora preto radí vyhnúť sa ceste autom do lokality a radšej ho nechať zaparkované napríklad v Poprade a presunúť sa verejnou dopravou, využiť sa dá na tento účel zubačka alebo napríklad autobus.

Čo sa týka prepchaných ciest, nejde o prekvapenie. Situácia okolo Štrbského Plesa je počas sviatkov a najexponovanejších dní roka kritická už dlhšie. Pôvodný zámer na vybudovanie parkovacieho domu neprešiel.

„Riešime to dlhodobo. Chceme tam riešiť parkovanie, ale stále sme nedostali súhlas od ochrany prírody. Máme vôľu riešiť situáciu, ale doteraz nebola ústretovosť, aká mala byť,“ vysvetľuje Sýkora v stanovisku pre Korzár.

Spolu s alternatívnymi spôsobmi dopravy existuje aj ďalšia možnosť, ako sa vyhnúť kolónam - vybrať si iné miesto v Tatrách s peknou prírodou, ktoré nie je v čase sviatkov tak preplnené ľuďmi.

Zdroj: Korzár

Foto: Korzár - Video Katarína Šmihulová