Malý volkswagen ID.2 mi trocha pripomína najmenšie SUV alebo crossover od VW, model T-Cross. Nie tak dizajnom, ako zaradením do kategórie najmenších SUV. Po modeloch ID.3 a ID.4, ktoré už poznáme a pripravovanom ID.5, tak malý model ID.2 bude ešte viac určený do mestských uličiek.

Dojazd do 200 km

Podľa zdroja by tie najlacnejšie verzie mali mať 30 kWh akumulátor a dojazd necelých 200 km. To na krátke mestské presuny plne postačuje. S menším akumulátorom bude mať aspoň ID.2 menšiu pohotovostnú hmotnosť.

Silnejšie modely by mali ponúkať 45 kWh akumulátor a dojazd takmer 300 km. Takmer určite pôjde o autá s len pohonom jednej nápravy, pravdepodobne tej zadnej, ako v prípade ID.3. Zaujímavá by mohla byť aj cenová politika, keď ten najlacnejší model by mal začínať pod 20 tisíc eur. Keď to porovnáte s napríklad model T-Cross, nie je to vôbec odlišná cena a pre mestskú premávku by takéto auto bolo vhodnejšie, ako čisto spaľovací T-Cross. Technika by mohla najprv odštartovať v menších modeloch Seat či Škoda, uvidíme, kedy príde podobne malý SUV elektromobil od týchto značiek.

Zdroj: autoexpress