Zmení sa politika ohľadom elektromobility?

Podľa slov prvého muža koncernu Stellantis, ktorý združuje značky ako Fiat, Jeep či Peugeot, sa môže z hľadiska prechodu na elektromobilitu ešte stále mnohé zmeniť. A dôvodom by mohla byť dvojica významných volieb – v Európe, konkrétne v členských štátoch EÚ sa budú konať voľby do Európskeho parlamentu.

V Amerike sa zase pripravujú Spojené štáty na voľbu prezidenta. Oboje z volebných udalostí majú pritom potenciál prekresliť politickú mapu takým zásadným spôsobom, že by to mohlo ovplyvniť aj politiku tej-ktorej krajiny vo vzťahu k prechode na elektrickú mobilitu.

„Je možné, že po nich (voľbách, pozn. red.) sa politika zmení,“ uvažuje Tavares. Nie je pritom prekvapením, že na možnú zmenu prístupu upozorňuje práve šéf koncernu Stellantis, ktorému sa vynútený univerzálny presun k elektrickému pohonu áut už dlhšie nepozdáva.

Tavares zároveň ubezpečil, že pokiaľ sa ukáže, že politici a verejnosť chcú ísť cestou menšieho počtu elektroáut oproti terajším ambíciám, Stellantis je pripravený vyhovieť a upraviť svoj prístup. Nejde teda o žiadny konkrétny prísľub, no obdobné stanoviská ukazujú, že koniec spaľovacích motorov v autách nie 100-percentne garantovaný.

V prípade, že sa však nič nezmení, bude Stellantis predávať od nasledujúceho desaťročia už iba autá na elektrický pohon.

Zdroj: theelectricviking.com, pravda.sk

Foto: cz.depositphotos.com