WEC Fuji posunuli kvôli Alonsovi

Alonso bude jazdiť súčasne F1 aj WEC

Niektorým jazdcom sa to ale nepáči, dôvodom je, že v rovnakom termíne ako posunuté Fuji sa idú aj americké preteky IMSA Petit Le Mans, na ktorých chceli štartovať. Teraz však nemôžu, pretože WEC sa prispôsobilo Alonsovi. Jedným z najväčších kritikov rozhodnutia je pilot Fordu GT, Olivier Pla, ten považuje krok WEC za neuvážený a bez rešpektu k ostatným jazdcom.

WEC Fuji už nekoliduje s Veľkou Cenou F1 v USA, ale pre zmenu s IMSA Petit Le Mans.

Gerard Neveu šéf WEC vysvetľuje prečo uprednostnil Alonsa a Toyotu: „Keď prijmete rozhodnutie ako je toto, budú niektorí ľudia šťastní a iní nie. Chceme chrániť záujmy šampionátu a na toto musíme myslieť v prvom rade. Viete si predstaviť mať v paddocku niekoho ako je Alonso v tíme Toyota a povedať, že pôjdeme do Japonska bez neho? Fernando chce bojovať o titul šampióna, nemôže vynechať jedny preteky. Bolo to logické. Nebolo otázkou nemať Alonsa v Japonsku.“

WEC Fuji posunuli kvôli Alonsovi

Kvôli Alonsovi posunuli WEC Fuji o týždeň skôr

Neveu informoval o zmene dátumu WEC Fuji aj IMSA, tí pochopili situáciu, no podujatie Petit Le Mans posunúť neplánujú. „Mali Alonsa v Daytone, vedia veľmi dobre odhadnúť, akú hodnotu prináša, ak je v paddocku pilot takého kalibru,“ dodal Neveu. Predstavitelia IMSA zvážili zmenu dátumu, kvôli televíznym právam a iným faktorom Petit Le Mans neposunú.

zdroj: motorsport.com

foto: Toyota