Éčko ide na doraz

YouTube kanál Warped Perception má už na konte niekoľko zaujímavých videí, na ktorých prezentuje rôzne činnosti pod dohľadom kamery so spomaleným záznamom. V najnovšej časti dostal chlapík ojazdený Mercedes-Benz triedy E generácie W211, na ktorom sa rozhodol vyskúšať činnosť pruženia a tlmenia. To všetko za prítomnosti spomínanej kamery so spomaleným záberom.

Pri prejazde jamou dopadla karoséria až na doraz tlmičov.

Začiatok videa nie je až taký zaujímavý, po úvodných problémoch s prehrievaním motora a kúpou nových predný pružín, ktoré mal Mercedes zlomené, sa dostávame k hlavnej pointe. Tou je prejazd vozidla v rôznych rýchlostiach cez jamu na ceste. Pre čo najlepšie záznamy automobil „zbavili“ blatníkov, predného a zadného nárazníka a tiež dverí a kapoty.

Pri skoku je naopak vidieť maximálny možný zdvih tlmiča.

Zábava začína približne od 7:20, kedy prebieha test s prejazdom cez jamu hlbokú podľa ich slov približne 8 až 9 "inchov" (20 až 23 cm). Prv jazdili pri rýchlosti cca 10 mph (16 km/h). Počas nej môžeme vidieť absolútne prepruženie až na doraz tlmičov. V druhej jazde zvýšili rýchlosť na približne 20 až 25 mph (32 až 40 km/h). Tu už vidíme nielen prepruženie na doraz, ale aj „záchvev“ celej karosérie a roztrasenie motora v jeho uložení. V ďalšej jazde skúšajú ešte prácu tlmičov pri „odlepení“ kolies od cesty. Nebudem však veľa prezrádzať. Pozrite si priložené video, stojí za to!