Nová generácia elektromobilov by mala priniesť spoluprácu BMW a Jaguaru Land Rover. Spoločným vývojom chcú totiž znížiť náklady.

Budúce elektromobily oboch značiek budú disponovať rovnakými elektromotormi. Prvým modelom profitujúcim z tejto spolupráce by malo byť elektrické SUV, BMW iX3, ktoré by malo prísť na trh už budúci rok.

„Rýchlosť zmeny a záujem zákazníkov o elektromobily naberá na obrátkach a je prirodzené, že spolupracujeme z dôvodu vylepšenia technológii, na doručenie vzrušujúcej budúcnosti.“ Nick Rogers, výkonný riaditeľ Jaguar Land Rover

Jaguar zožal veľký úspech za svoj elektrický počin v podobe modelu I-Pace. Titul svetové auto roka ich nepochybne namotivoval k dosahovaniu podobných úspechov. Aj z tohto dôvodu sa rozhodli spolupracovať s BMW. Chcú vyvinúť novú, ešte lepšiu generáciu elektromobilov.

BMW iX3

V BMW sú zo spolupráce rovnako nadšení. Člen predstavenstva, Klaus Fröhlich, tvrdí, že Jaguar Land Rover je partner, ktorého požiadavky pre budúcu generáciu elektrických pohonných jednotiek sú takmer totožné s tými, aké má BMW.  Spoluprácou sa vývoj rapídne urýchli, čo umožní predstavovať nové elektromobily v kratšom čase.

Obidve automobilky chcú spoločným vývojom získať čo najviac. Nakoľko je Jaguar Land Rover v porovnaní s BMW malý hráč, spolupráca mu dodá obrovskú kúpnu silu. V BMW zase dúfajú, že „majstrovstvo“ z modelu I-Pace sa im podarí dostať aj do ich modelov.

Zdroj: drivingelectric.com