„Po bezproblémovom štarte sme najprv stratili niekoľko pozícií, no rýchlo sme ich získali späť,“ opisuje priebeh samotných pretekov Leo Hrobárek. „V intenzívnom úvode pretekov sa pneumatiky značne opotrebovali, a tak na konci prvého stintu skončilo naše auto v rýchlej zákrute č.5 po šmyku a hodinách mimo trať. Prepadli sme sa na 87. miesto, no postupne sme sa znova vypracovali na celkové 50. miesto a vyzeralo to, že by sme mohli pomýšľať aj na pódiové umiestnenie v našej triede (pozn.: class 991).“ 

„Aj napriek sklamaniu si domov odvážame nesmierne množstvo nových skúseností, z ktorých budeme môcť čerpať v ďalších pretekoch,“ hodnotí optimisticky neplánovaný koniec pretekov Robert Zwinger. 

Ambície zhasli po tvrdom kontakte

Nádeje však zhasli po hodine jazdy francúzskeho kolegu, ktorý striedal našich pretekárov. „Na konci dlhej rovinky do nášho auta zozadu narazilo Porsche Cayman GT4, ktorého pilot už nestačil dobrzdiť a vo vysokej rýchlosti trafil pravé zadné koleso nášho Porsche,“ približuje zlomovú udalosť Leo Hrobárek. Tím sa ešte snažil vozidlo spojazdniť a pokračovať v pretekoch, no to sa bohužiaľ už nepodarilo. Po jedenástich hodinách a dvadsiatich dvoch minútach musela tak slovensko–francúzsko-nemecká posádka z pretekov odstúpiť.

Na novú nádejnú slovenskú posádku, ktorú vedľa Roberta Zwingera a Lea Hrobárka dopĺňa ešte Tomáš Molota (ten v Dubaji štartovať nemohol), čaká veľmi zaujímavá sezóna. Spolu s rakúskym tímom MSG Motorsport na zmieňovanom Porsche 991 Cup plánujú absolvovať ešte niektoré vybrané preteky vytrvalostnej GT série 24h Endurance Series, no hlavný dôraz posádka kladie na zaujímavú a silno obsadenú nemeckú sériu GT vozidiel VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring. Počas sezóny sa v rámci VLN jazdí desať pretekov sústredených na slávny Nordschleife, súčasťou ktorého je aj rešpektovaná 24-hodinovka. Naša posádka bude vo VLN štartovať pod hlavičkou vlastného tímu na vozidle KTM X BOW GT4. V kalendári slovenskej posádky nebude chýbať aj Veľká cena Slovenska na Slovakia Ringu.

autor textu: Ľuboš Kašický
autor foto: Leo Hrobárek