Sezóna nabitá množstvom podujatí

Skvelý a akčný relykros zavíta na SLOVAKIA RING po druhýkrát. Divákov zaujme súbojmi v štýle "nárazník o nárazník" na špeciálnej trati pozostávajúcej z rýchlostnej dráhy a úseku s nespevneným, tzv. šotolinovým povrchom.

Po minuloročných júnových pretekoch FIA Majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC prichádza k nám tento prestížny a suverénne najnavštevovanejší šampionát už 16. a 17. apríla. Zima priniesla množstvo zaujímavých zmien, prestupov, vynovený formát obohatený o "časovú skúšku" a v neposlednom rade sa u nás predstaví aj nový továrenský tím Volvo.

29. mája ponúkne tradičný POWER FEST okrem súbojov množstva špeciálne upravených tuningových skvostov aj FIM Europe Cup vintage regularity - medzinárodné majstrovstvá SR v jazde pravidelnosti historických motocyklov.

Jedným zo zaujímavých momentov okruhu SLOVAKIA RING tento rok bude premiéra nového seriálu známeho holandského promotéra vytrvalostných pretekov 24H Series - Hankook 24h SLOVAKIA RING. Tieto preteky budú súčasťou trojdielneho seriálu Touring Car Endurance Series. Množstvo cestovných špeciálov povedie nepretržitý dvadsaťštyrihodinový boj o najcennejšiu trofej. Na SLOVAKIA RINGu 15. a 16. júna.

SlovakiaRing vstupuje do 7 sezony

Ďalšia 24-hodinovka, tentokrát bez burácajúcich motorov, príde už po tretíkrát v podobe čoraz populárnejších cyklistických pretekov 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. K profesionálnym, ale aj amatérskym tímom sa 30. júna môže pridať skutočne každý.

Júl a august ponúknu tiež Porsche Alpen Pokal (29.-31.7.) a Histo Cup (12.-14.8.) a samozrejme naše najväčšie národné okruhové podujatie - Veľkú cenu SR pretekov cestných automobilov na okruhu (19.-21.8.).

Alpe Adria a IMRC navštívia SLOVAKIA RING v roku 2016 ešte raz a to počas Veľkej ceny SR pretekov cestných motocyklov na okruhu - 23. až 25. septembra.

Králi kontrolovaného šmyku na silných autách prídu s prestížnym európskym seriálom King of Europe 8. a 9. októbra. Drifterské umenie teší čoraz širšie publikum, čo dokazuje tiež rastúca návštevnosť tohto podujatia.

Záver sezóny patrí od otvorenia okruhu v roku 2010 slovenským, ale aj českým majstrom volantu. Počas Auto Show SLOVAKIA RING 11. a 12. novembra prehovoria špičkové stroje a mená najmä rely športu. Rýchlostné skúšky spájajúce rýchlostnú dráhu s obslužnými komunikáciami ukončia tradične našu motoristickú sezónu.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk