Smelé plány do roku 2030

„V rámci prechodu na elektromobilitu buduje OMV komplexnú sieť nabíjacích miest so zameraním na rýchle a ultrarýchle nabíjanie na cestách,“ hovorí Martijn van Koten, výkonný viceprezident OMV a dodáva: „Ako odborníci na mobilitu s významnou maloobchodnou sieťou považujeme za našu úlohu ponúkať našim zákazníkom udržateľné riešenia, ktoré najlepšie vyhovujú ich potrebám a prianiam. Zároveň sme tak schopní výrazne prispieť k udržateľnejšej mobilite.“

Rozmenené na drobné to znamená nasledovné: Ropná spoločnosť pôvodom z Rakúska chce vo vlastnej réžii vybudovať nabíjaciu infraštruktúru v Európe, píše portál Electrive.net. Na dosiahnutie tohto cieľa OMV uvádza na trh vlastnú značku eMotion.

Do roku 2030 sa chystajú Rakúšania vybudovať celkovo 2 tisíc rýchlonabíjacích bodov v štyroch európskych krajinách. Konkrétne pôjde o nabíjacie body s výkonom 150 až 300 kW v Rakúsku, Rumunsku, na Slovensku a v Maďarsku. Okrem toho OMV avizuje, že ponúkne mobilnú aplikáciu eMotion slúžiacu na nájdenie najbližších nabíjacích staníc, manažovanie procesu nabíjania a bezpečné i jednoduché spracovanie platieb za načerpanú elektrickú energiu.

Koncern OMV bol donedávna jedným z investorov rakúskeho poskytovateľa nabíjacej siete Smatrics. Rakúšania sa však zjavne rozhodli ísť vlastnou cestou vrátane už spomínanej vlastnej aplikácie a budovania siete nabíjacích staníc. Naftu či benzín OMV tak doplní aj ďalšia "komodita", ktorú benzínky tejto siete ponúknu.

Zdroj: electrive.net