Rýchlosť, s ktorou sa mení automobilový priemysel, je ohromujúca. A to, čo bolo kedysi kacírskou myšlienkou, je dnes realitou. Hovoríme samozrejme o Lamborghini, ktoré sa práve vzdalo modelov poháňaných čisto spaľovacím motorom. Výrobné kvóty na Urus s osemvalcovým motorom sú vyčerpané a nové objednávky budú možné až od budúceho roka, keď sa v ponuke objaví už len hybridná technika.

Aký to bude presne motor, asi nie je ťažké uhádnuť. Keďže ide o koncernový stroj a v rodine nájdete okrem iného aj Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, s najväčšou pravdepodobnosoťou dostane práve jeho techniku (4.0 V8 biturbo + elektromotor), zrejme ale naladenú na vyšší výkon ako 500 kW (680 koní) a 900 Nm.

Revuelto už podporu elektriny využíva

Už pred pár mesiacmi obehla svet správa, že aj Huracán bol vypredaný a budúci rok bude predstavený nový model s pravdepodobne menším motorom a preplňovaním, ktorý doplní určitá forma elektrifikácie. Hybridný Urus i nástupca Huracánu sa pripoja k hybridnému Revueltu, ktorému síce ostala atmosférická V12, ale pomáhajú jej elektromotory. Tak či onak, éra Lamborghini poháňaných už len spaľovacími motormi skončila.

Zdroj: autopian