V dohľadnej dobe sa portfólio značky Mercedes-Benz rozšíri o dve SUV poháňané batériami. Prvý príde na rad model EQS, ktorý vlani naznačil koncept nesúci označenia Maybach. Sériovú verziu spoznáme onedlho. Nemecký výrobca momentálne ukázal prototyp a zároveň interiér určený pre 7 pasažierov.

Testovacie exempláre elektromobilu sú na oficiálnych záberoch zatiaľ kryté pomerne hrubou vrstvou kamufláže, ktorá schováva všetky podstatné detaily. Spod maskovania vykúkajú akurát časti diódových svetiel. Viditeľné sú tiež obrysy prednej masky a zapustené kľučky dverí, no najmä základné proporcie karosérie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Celkom vzadu viac miesta než v GLE

Mercedes okrem toho zverejnil obrázky zachytávajúce interiér luxusného elektrického SUV. Na rozdiel od štvordverového elektromobilu EQS bude vnútro chystanej novinky obsahovať tri rady sedadiel. Ten prostredný bude elektricky posuvný, pričom úplne vzadu by mali mať pasažieri viac miesta než v konvenčne poháňanom type GLE.

Vnútro novinky nadviaže na príbuzný sedan, okrem iného aj tvarovaním palubnej dosky dostupnej s obrím zakriveným displejom MBUX Hyperscreen zloženým z troch panelov s celkovou uhlopriečkou 56 palcov. Ďalšie dve obrazovky sa môžu nachádzať na chrbtoch predných sedadiel. Displeje umožnia sledovanie videoobsahu, s výnimkou šoféra. Jeho sleduje vnútorná kamera. Keď zachytí pohyby hlavy smerujúce k priestoru na strane pasažiera, obrazovky stlmí.

O technickej stránke zatiaľ nemáme žiadne bližšie informácie. Je však prakticky isté, že SUV ponúkne rovnakú alebo podobnú paletu verzií ako sedan. Chýbať by nemali výkonné modely s označením AMG. Ako naznačila v minulom roku štúdia, portfólio obohatí aj vyhotovenie Maybach. Viac sa dozvieme už onedlho. Mercedes-Benz EQS SUV bude mať premiéru približne o mesiac, naplánovaná je na 19. apríla.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov