Zverejňovanie materiálov z patentových konaní sa stalo vo svete štyroch kolies bežnou praxou a častou formou predčasných odhalení. Zdrojom býva väčšinou Čína. Medzi najnovšími obrázkami sa objavila Toyota GR GT3, ktorá debutovala začiatkom roka v Tokiu. Vzhľad pretekárskeho konceptu si teraz automobilka chce ochrániť.

Tento krok nie je pri okruhových špeciáloch bežný. Znamená to, že nízke a široké kupé príde aj na bežné cesty? Nie je to vylúčené. Reči o takomto projekte z dielne automobilky Toyota už dávnejšie kolovali internetom a práve model vychádzajúci zo štúdie predstavenej v januári by ním mohol byť.

Ako vidieť na patentových nákresoch, z karosérie zmizlo veľké zadné krídlo. Inak ale zostalo všetko po starom. Platí to pre tučné pneumatiky, mechanické zámky prednej kapoty, disky kolies s centrálnym uchytením či štíhle spätné zrkadlá, čo sú veci ťažko zladiteľné so štandardnými reguláciami. Môže však ísť len o predzvesť homologizačného špeciálu schváleného pre premávku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Bude to vlajková loď GR?

Ak sa reči potvrdia, z tohto modelu by bola vlajková loď divízie Gazoo Racing. Čo možno očakávať z hľadiska techniky? Okrem vpredu umiestneného spaľovacieho motora a zadného pohonu nevieme nič konkrétne, viac by mohlo naznačiť angažovanie pretekárskej verzie v nejakom šampionáte. To však zostáva otázne rovnako ako budúcnosť prípadného civilnejšieho variantu.

Zdroj: CarExpert

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov