Hyundai nedávno ohlásil koniec výroby liftbacku Ioniq, ktorý montoval s tromi alternatívnymi pohonmi. Na jeho odkaz nadviaže viacero elektrických modelov. Ako prvý prišiel veľký futuristický hatchback Ioniq 5, druhý bude sedan označený číslom 6. Sériovú verziu vozidla vychádzajúceho z dva roky starého konceptu Prophecy spoznáme už onedlho.

Kórejská automobilka zverejnila v týchto dňoch skice vozidla, ktoré zdôrazňujú jeho aerodynamický tvar. Z hľadiska obtekania vzduchu bude pravdepodobne patriť medzi elitu dnešného trhu. Hyundai bude pri ňom používať slovné spojenie Electrified Streamliner, čo možno voľne preložiť ako „prúdnicový elektromobil“.

Sedan má byť postavený na platforme E-GMP, dostane natiahnutý rázvor osí náprav a optimalizovaný interiérový dizajn. Z hľadiska techniky očakávame prítomnosť viacerých známych komponentov. Prakticky isté je využitie 800-voltovej technológie a podpora rýchleho nabíjania výkonom až 350 kW, otázna je kapacita batérie. Dojazd však dosiahne vyše 500 kilometrov.

Zatiaľ nie je jasné, kdy sa dozvieme oficiálne technické údaje. Hyundai chce do konca tohto mesiaca nový elektromobil predstaviť. Hovorí však vyslovene o jeho dizajne, parametre asi prezradí neskôr. Odhaleniu vzhľadu bude v najbližších dňoch predchádzať zverejnenie detailných záberov. Okrem nich už automobilka vypustila aj krátke video upozorňujúce na siluetu, ktorú tvarovalo najmä prúdenie vzduchu.

Zdroj: Hyundai