Dodge k aktuálne zverejneným záberom píše, že ide o predprodukčnú podobu, nepredpokladá sa ale, že by sériové auto mohlo či malo vyzerať zásadne inak.

Novinka v mnohom viac ako len pripomína predvlani predstavený koncept Charger Daytona SRT, drobné rozdiely by sa ale našli. Takmer finálny kus dostal väčšie vonkajšie spätné zrkadlá, iné disky, trochu menší spojler pod predným nárazníkom a výraznejšie združené zadné svetlá, v každom prípade podoba je zjavná, a to vrátane „krídla“ vytvoreného z hrany prednej kapoty, ktorá tiež slúži k podpore prítlaku prednej nápravy.

Aj kvôli tomuto detailu si myslíme, že Dodge zverejnil fiktívne špionážne fotky elektrickej verzie, ktorá by mala doraziť na trh ako prvá. Nakoniec... pozrite sa na obrázok zadných partií. Viečko na blatníku síce nechýba, ale kvôli absentujúcim výfukovým koncovkám sme presvedčení, že pod ním nie je nalievacie hrdlo ale nabíjací konektor.

Asi by sme mali ešte dodať, že sme snímky trochu zosvetlili, pretože boli zámerne zatmavené, a zdá sa, že Dodge si nevymýšľa, keď tvrdí, že nejde o kus určený zákazníkom. To hádame podľa odlišných odtieňov sivej na nárazníkoch či spomínanom viečku.

Dodge k fotkám na Instagrame uvádza, že Charger Daytona SRT dorazí už v tomto roku, presnejší termín ale nespomína. Podobne nie je jasné, či automobilka uvedie na trh najprv len elektrické prevedenie alebo hneď i modely poháňané trojlitrovými radovými šesťvalcami Hurricane a či spaľovacie jednotky dostanú elektrickú podporu. Výkon však novej generácii jedného z najznámejších áut triedy muscle cars chýbať nebude.

Podľa posledných správ zo Spojených štátov by batériových Charger mohol mať od 408 do takmer 900 koní! Šesťvalce naproti tomu budú mať zo začiatku minimálne 420 až 510 koní.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov