Mesto reaguje na kritiku

Tím okolo bratislavského primátora Matúša Valla si pripísal na konto zmenu, ktorá zaznamenala aj viaceré negatívne reakcie verejnosti. Kým skôr tento rok sa debatovalo o dopravných zmenách na Vajanského nábreží a vybudovaní cyklotrás na úkor áut, tentoraz ide o úpravy, ktoré sa udiali na Mudroňovej a Vazovovej ulici.

Pri miestnych školách "ukrojili" z priestoru ciest, po ktorých chodili autá a zelenými stĺpikmi a maľovanými farebnými čiarami na ceste chceli vyrobiť priestor pre deti, čakajúcich rodičov či okoloidúcich. Niekde pribudli aj lavičky, no ani tie veľa pozornosti zatiaľ nevzbudili.

Problémom je, že takto sa skomplikovala dochádzka detí do škôl, ktoré vozia rodičia autom, ako upozornili Bratislavské noviny. Iní rodičia si kladú otáznik, či chce takto mesto lákať deti k rušným cestám, keď majú k dispozícii ihriská v priestoroch školy. Rovnako sa dá za negatívum považovať, že došlo k odstráneniu parkovacích miest pri poliklinike Mýtna.

Mesto medzičasom zareagovalo na kritiku. „Dočasné riešenie na zlepšenie bezpečnosti detí pred školou sme komunikovali s rodičmi od začiatku, aktuálne riešime jeho úpravy na základe spätnej väzby od školy, rodičov aj obyvateľov v okolí a pracujeme na možných variantoch," uviedlo mesto v stanovisku pre Bratislavské noviny.

Zdroj/foto: Bratislavské noviny