Kde nabíjať elektromobil?

„Tento moderný a technologicky pokročilý nabíjací hub je navrhnutý tak, aby vyhovoval potrebám širokej škály používateľov. Či už ide o návštevníkov nemocnice a obchodného centra, obyvateľov Lamača, Dúbravky, Devínskej Novej Vsi, Záhorskej Bystrice a celého Záhoria alebo vodičov prichádzajúcich z ČR, lokalita poskytuje rýchle a efektívne nabíjanie,“ povedal pri slávnostnom otvorení CEO GreenWay Peter Badík.

„Atraktívna lokalita v blízkosti diaľnice, nemocnice, rezidenčnej štvrte a rušného nákupného centra je na zriadenie tohto výkonného nabíjacieho hubu ako stvorená,“ doplnil Michal Mydlo, COO spoločnosti GreenWay.

V červenej zóne podzemnej garáže centra Bory Mall je dostupné široké spektrum nabíjacích možností s rôznymi výkonmi a konektormi: Delta 200 kW (2x CCS), Delta 150 kW (2x CCS), Delta slim 100 kW (2x CCS), Delta slim 50 kW (2x CCS + 1x AC) a Delta wallbox 25 kW (1x CCS a 1x CHAdeMO), vďaka čomu je zabezpečená kompatibilita s rozličnými typmi elektromobilov.

„V aktuálnej fáze rozvoja elektromobility na Slovensku je budovanie podobných veľkých hubov nevyhnutnosťou, pretože bezproblémová dostupnosť služieb nabíjania je kľúčová pri rozhodovaní potenciálnych nových majiteľov elektrických vozidiel,“ upozornil riaditeľ Slovenskej asociácie pre elektromobilitu (SEVA) Patrik Križanský.

Peter Badík dodal: „Spustením prevádzky na tomto mieste sa nám podarilo dosiahnuť významný míľnik v našom úsilí o budovanie spoľahlivej a dostupnej infraštruktúry pre elektromobilistov. Aktuálne máme len na Slovensku v prevádzke presne 600 nabíjacích konektorov na 230 lokalitách, z čoho 220 konektorov je DC a 380 AC."

Významné rozšírenie infraštruktúry pre nabíjanie elektromobilov je krokom k posilneniu ekologickej dopravy a podpore udržateľnej mobility v širšom regióne západnej Bratislavy a Záhoria. Nový hub je napájaný zelenou energiou z lokálnych obnoviteľných zdrojov, ktorú zabezpečuje spoločnosť Greenlogy.

Zdroj: GreenWay / foto: autor